Ο Κ. Χατζηδάκης κόβει τις άδειες υπαλλήλων του ΕΦΚΑ με πρόσχημα τις εκκρεμείς συντάξεις

Η χριστουγεννιάτικη παράσταση που ανεβάζει ο Κωστής Χατζηδάκης έχει θέμα τον ΕΦΚΑ και πρωταγωνιστή τον ίδιο και τη δήθεν αγωνία του για τους πολίτες που σε απόγνωση περιμένουν πότε θα εκδοθούν οι συντάξεις τους.

Έτσι με μια αποκλειστικά επικοινωνιακού τύπου απόφαση ο υπουργός Εργασίας κάνει ότι κόπτεται για τις εκκρεμείς συντάξεις και ζήτησε από τον διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, να μην δοθούν ή και να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022.

Όπως υποστηρίζει, ο Κωστής Χατζηδάκης κατέληξε σε αυτή την απόφαση «λαμβάνοντας υπόψιν την κρισιμότητα της περιόδου αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την αντιμετώπιση άλλων εκκρεμοτήτων των ασφαλισμένων μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την ανάγκη για ομαλή λειτουργία των υποκαταστημάτων και εξυπηρέτηση των πολιτών την περίοδο των εορτών».

Να σημειωθεί ότι με ευθύνη της κυβέρνησης και του Κωστή Χατζηδάκη, οι κύριες και επικουρικές που δεν έχουν αποδοθεί φτάνουν τις 274.203. Μαζί με τις εφάπαξ παροχές και τις παράλληλες συντάξεις, οι εκκρεμότητες εκτοξεύονται κοντά στις 400.000.

Συγκεκριμένα οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις στο σύνολο τους στις 31.10.2021 ήταν 151.096 ενώ οι οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις 123.107.

Σ’ αυτές δεν περιλαμβάνονται τα χιλιάδες αιτήματα για χορήγηση επιδόματος απολύτου αναπηρίας που με τέχνασμα -για να “μειωθούν” οι εκκρεμότητες- χαρακτηρίζονται ως τροποποιητικές αποφάσεις συνταξιοδότησης και άρα δεν μετρώνται στις εκκρεμείς συντάξεις, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες εκκρεμότητες (παράλληλη ασφάλιση, μείωση πέναλτι από 60% σε 30%, 215.000 επανυπολογισμοί συντάξεων κ.λπ.).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί