Μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Η κυβέρνηση προσπαθεί να «τα φορτώσει» στον Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας – Άμεση διάψευση από τον Πρεζεράκο

 “Δεν έλαβα εγώ τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα”

Βγήκαν τα μαχαίρια στην κυβέρνηση μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για τη μελέτη – βόμβα των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα. Η κυβέρνηση με διαρροή έριξε την ευθύνη στον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο, ισχυριζόμενη ότι αυτός έλαβε τη μελέτη. Ωστόσο ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά το Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν έλαβα εγώ τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Έχω άγνοια για το θέμα» τόνισε μιλώντας στο ieidiseis.gr.

Συγκεκριμένα, το Mega μετέδωσε ότι «ο Παναγιώτης Πρεζεράκος παρέλαβε τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα το Μάιο και την έβαλε στο συρτάρι για άγνωστο λόγο». Η ίδια διαρροή ανέφερε ότι ούτε οι Βασίλης Κικίλιας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Θάνος Πλεύρης δεν είχαν λάβει γνώση της μελέτης.

Λίγα λεπτά αργότερα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας μίλησε στο iEidiseis και ήταν κάθετος, λέγοντας: «Δεν έλαβα εγώ τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Έχω άγνοια για το θέμα. «Έχω άγνοια για τη μελέτη».

Πρόκειται για μία τραγελαφική επιχείρηση του Μαξίμου να βγάλει από τον κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας Θεόδωρος Λύτρας που μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα εκπόνησαν τη μελέτη, ήταν από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρος: «Είχαμε ενημερώσει σε ανώτατο επίπεδο» υπογράμμισε και αρνήθηκε να συμμετάσχει στα παιχνίδια λέξεων της κυβέρνησης.

Ο Θεόδωρος Λύτρας επανήλθε σήμερα και τόνισε ότι «δεδομένου ότι ούτε εγώ ούτε ο Σωτήρης Τσιόδρας έχουμε κανενός είδους εξουσία, οφείλαμε να ενημερώσουμε εκείνους που την έχουν και μπορούν να δράσουν».

Ο πανικός της κυβέρνησης είναι τέτοιος που χαρακτηρίζουν ως «ανώτατο επίπεδο» τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί