ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για βάση Γουρνών: Άλλη μία επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης, με χειροκροτητή το δήμαρχο Χερσονήσου

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χερσονήσου για το ξεπούλημα της βάσης των Γουρνών:

            Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική δημοπρασία υποβολής οικονομικών προσφορών για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών και μετά από έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, ανακηρύχθηκε η εταιρία που θα αποτελέσει τον πρώτο επιλέξιμο επενδυτή.

            Η συγκεκριμένη εταιρία πλειοδότησε με προσφορά ύψους 40,2 εκ. ευρώ και τα κατευθυνόμενα μέσα επικοινωνίας, παρουσίασαν την εξέλιξη αυτή ως μία «βελτιωμένη προσφορά κατά 77% αυξημένη σε σχέση με την τιμή εκκίνησης», η οποία είχε διαμορφωθεί στα 22,6 εκ. ευρώ.

            Κάνοντας «λιανά» τα εκατομμύρια που υποτίθεται θα επενδυθούν για την αξιοποίηση της πρώην αμερικανικής βάσης, σημειώνουμε ότι η αρχική τιμή ανά τετραγωνικό ήταν 65,40 ευρώ, ενώ με την βελτίωση για την οποία πανηγυρίζουν τα ΜΜΕ, ανέβηκε στο «δυσθεώρητο» ποσό των 116,35 ευρώ ανά τετραγωνικό, χωρίς να γνωρίζουμε τα κριτήρια αποτίμησης!

            Πραγματικό ξεπούλημα του φιλέτου του Ελληνικού Δημοσίου!

            Φυσικά, δεν τηρήθηκε καμία πρόταση που είχε εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ για συμπερίληψη δράσεων υπερτοπικού χαρακτήρα, καθώς ακόμα και το 60% εισφοράς σε γη που προβλεπόταν για κοινόχρηστους χώρους δημόσιας πρόσβασης, στην πραγματικότητα θα καλυφθεί από ακάλυπτους, κήπους, αυλές και πισίνες ξενοδοχείων, αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση στο ευρύ κοινό.

            Επιπρόσθετα, η πρόταση για τη δημιουργία Καζίνο στη περιοχή, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς η ζημιά που θα προκαλέσει στην τοπική κοινότητα και της ευρύτερης περιοχής, αφού θα έχει επιπτώσεις που θα υπερβούν τα όποια οικονομικά οφέλη. Το δε αποτύπωμα, σε ότι αφορά τις κοινωνικές προεκτάσεις, την διαπαιδαγώγηση και διαμόρφωση των ανθρωπίνων συμπεριφορών, θα είναι απόλυτα αρνητικό.

            Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας η φράση «Μύκονος της Κρήτης» αναφερόμενος ο Δήμαρχος Χερσονήσου στην πρώην αμερικάνικη βάση, φανερώνοντας έτσι την πολιτική του ιδεοληψία ότι τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό του χρήματος.

            Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το διαγωνισμό, το ακίνητο προβλέπεται να αξιοποιηθεί με την έγκριση ΕΣΧΑΔΑ με βάση τις διατάξεις του Ν. 3986/2011 που περιλαμβάνει τις παρακάτω δύο επιμέρους γενικές κατηγορίες χρήσεων:

A) Ζώνη Ι έκτασης 29.113 τ.μ χωροθετείται στο νότιο τμήμα του ακινήτου με «πρόσωπο» στην παλαιά Εθνική οδό με τις χρήσεις «Θεματικά Πάρκα – Εμπορικά Κέντρα – Αναψυχή» με συντελεστή δόμησης 0.4.

B) Ζώνη ΙΙ έκτασης 316.454 τ.μ. «Τουρισμός – Αναψυχή» χωροθετείται προς βορρά με «πρόσωπο» στη θάλασσα με συντελεστή δόμησης 0.15.

            Έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα, ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, έχουν απόλυτη εν συναίσθηση της κατρακύλας στην οποία οδηγείται η περιοχή μας, στο βωμό του χρήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί