Μουσεία Χριστουγέννων στην Σπείρα

Εργαστήρια μουσειακής αγωγής για παιδιά́ από́ 4 έως και 8 ετών με τίτλο «Μουσειακές Βαλίτσες» θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της Σπείρας – Κέντρο Ψυχοεκπαίδευσης (Εθνικής Αντιστάσης & Δελμούζου 1, Βασιλειές).

Οι Μουσειακές Βαλίτσες είναι εργαστήρια μουσειακής αγωγής για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που ενθαρρύνουν το βιωματικό παιχνίδι με τον πολιτισμό. Τα παιδιά εξερευνούν διαθεματικά και διεπιστημονικά τα μουσεία και τις συλλογές τους μέσα από ομαδικές και πολυαισθητηριακές δραστηριότητες, ενώ έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν αντιπροσωπευτικά δείγματα (αυθεντικά και αντίγραφα) του πολιτισμού μας. Μουσεία φυσικής ιστορίας, αστρονομίας, τέχνης, φυσικών επιστημών και κάθε είδους μουσεία ζωντανεύουν στα μάτια των παιδιών μέσα από το παιχνίδι με τα αντικείμενα.

Οι γιορτινές μέρες του Δεκέμβρη πλησιάζουν και όλοι ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την Χριστουγεννιάτικη μέρα. Πώς όμως ξεκίνησαν τα έθιμα των Χριστουγέννων; Πώς γιορτάζονται στις άλλες χώρες; Πόσα διαφορετικά στολίδια υπάρχουν στον κόσμο;

Ελάτε να εξερευνήσουμε την πιο λαμπρή γιορτή μέσα από τις συλλογές των Μουσείων Χριστουγέννων! Μια παλιά κούτα από την σοφίτα της γιαγιάς θα μάς αφηγηθεί εορταστικά ήθη και έθιμα, θα ζωντανέψει καρυοθραύστες, αγγελάκια και κάθε λογής στολίδι, θα ξεφυλλίσει ημερολόγια παλιά και κάρτες με ευχές. Διαλέγουμε τα αγαπημένα μας υλικά και φτιάχνουμε το δικό μας στολίδι για το εορταστικό δέντρο και αφηγούμαστε την δική μας μοναδική ιστορία!

Τα Μουσεία Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου (6.00 -– 7.00 μμ) στο φιλόξενο χώρο της Σπείρας – Κέντρο Ψυχοεκπαίδευσης (Εθνικής Αντιστάσης & Δελμούζου 1, Βασιλειές). Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 697 585 5064. Ο αριθμός των παιδιών είναι περιορισμένος. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες:
ΜΟΥΣΕΙΑΚΕΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ | Εργαστήρια μουσειακής αγωγής για παιδιά́ από́ 4 έως και 8 ετών
Ιδέα – Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Αλεξάνδρα Μαραβέλια | Εκπαιδευτικός – Μουσειολόγος (ΜΑ)
Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Πολιτιστικής & Μουσειακής Εκπαίδευσης
www.alexandramaravelia.gr | info@alexandramaravelia.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί