Χειροπέδες σε φαρμακοποιό στο Ηράκλειο για εικονικές βεβαιώσεις rapid tests

Χειροπέδες σε φαρμακοποιό του Ηρακλείου πέρασαν αστυνομικοί, καθώς όπως διαπιστώθηκε πουλούσε ψεύτικα rapid tests.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο φαρμακοποιός, ο οποίος διατηρεί φαρμακείο στο κέντρο της πόλης, χρέωνε 7 ευρώ για να εκδίδει εικονικά αρνητικά αποτελέσματα, όπως και έγινε σε αστυνομικό που προσποιούμενος τον πελάτη πήγε στο κατάστημα. Μόλις ο φαρμακοποιός ζήτησε το αντίτιμο, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη σήμερα (16.12.2021) το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και την έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο ημεδαπός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως ιδιοκτήτης φαρμακείου, προέβαινε στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον covid-19, χωρίς να προβαίνει στη λήψη ρινοφαρυγγικού ή άλλου επιχρίσματος από τους ενδιαφερόμενους πελάτες.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα (16.12.2021) το πρωί αφού μετέβη στο εν λόγω φαρμακείο αστυνομικός ως πελάτης χωρίς να γνωστοποιήσει την ιδιότητα του, ο ημεδαπός προέβη στην καταχώρηση σχετικής δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό και την έκδοση σχετικής βεβαίωσης χωρίς να προβεί στη διενέργεια αυτού.

Άμεσα από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας συνελήφθη ο φαρμακοποιός και κατασχέθηκε προσημειωμένο χαρτονόμισμα. 

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί