Αναβλήθηκε η δίκη για τη φασιστική επίθεση ακροδεξιών εναντίον τεσσάρων γυναικών στην Κρήτη

Για τις 26 Μαΐου του 2022 αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης επίθεσης επτά ανδρών εναντίον τεσσάρων γυναικών που συμμετείχαν σε πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, σχεδόν δύο χρόνια πριν στο Ρέθυμνο.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Στα δικαστήρια η φασιστική επίθεση 15 ακροδεξιών εναντίον 4 γυναικών που διαδήλωναν υπέρ των προσφύγων

Η υπόθεση  ήταν προγραμματισμένη να δικαστεί γίνει σήμερα  στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου,όμως λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων κατατέθηκε αίτημα αναβολής το οποίο έγινε δεκτό από την δικαστική έδρα, όπως αναφέρουν τα Ρεθυμνιώτικα Νέα.

Οι επτά κατηγορούμενοι κατηγορούνται για:

1.Διακεκριμένη περίπτωση διατάραξης της κοινής ειρήνης με τέλεση βιαιοπραγιών κατά συναυτουργία

2.Φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και με ρατσιστικά χαρακτηριστικά

3.Διακεκριμένη περίπτωση εξύβρισης κατά συρροή και με ρατσιστικά χαρακτηριστικά

Έξω από τα Δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος,  προκειμένου να συμπαρασταθεί στις νεαρές κοπέλες. Τα μέτρα ασφαλείας από πλευράς ΕΛ.ΑΣ ήταν πολύ αυστηρά, καθώς γινόταν λεπτομερής έλεγχος σε όσους εισέρχονταν εντός των δικαστηρίων.

Υπενθυμίζουμε ότι το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2020,σε κεντρικό σημείο της πόλης όταν οι τέσσερεις γυναίκες  που συμμετείχαν σε πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες περικυκλώθηκαν από ομάδα ανδρών με καλυμμένα χαρακτηριστικά, οι οποίοι – όπως έχουν καταθέσει οι  κοπέλες- τις εξύβρισαν χυδαία, τους έσπασαν τα πλακάτ και τις έσπρωξαν.Σύμφωνα με τα θύματα, οι δράστες  είναι μέλη  ομάδας  ακροδεξιών.

Οι γυναίκες-θύματα, πριν λίγες μέρες,  δημοσίευσαν κείμενο στον τοπικό τύπο  με τίτλο «Δεν είμαστε η ντροπή της χώρας, αυτοί είναι η ντροπή της πόλης», όπου αναφέρθηκαν στην υπόθεση  τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι :«Οι πραγματικοί  λόγοι της επίθεσης εις βάρος μας είναι η έλλειψη παιδείας, ανθρωπιάς και ήθους, το αναίτιο μίσος, η έλλειψη της αίσθησης δικαιοσύνης και σεβασμού, η πεποίθηση ότι κάποιοι είναι ανώτεροι από κάποιους άλλους, ο φόβος απέναντι σε καθετί μη συνηθισμένο, καθώς και η επιβολή και φίμωση της διαφορετικής γνώμης.
Ο φασισμός δεν πεθαίνει σε αίθουσες δικαστηρίων. Ο καθένας από εμάς, όμως, οφείλει να σταθεί μπροστά και να καταγγείλει τη βία και το μίσος. Σε μια τόσο μικρή κοινωνία, όπως αυτή του Ρεθύμνου, ο φασισμός έχει ονοματεπώνυμα και εμείς τον αναγνωρίζουμε, τον αντιμετωπίζουμε, τον καταγγέλλουμε.
Έχουμε ζήσει το Ρέθυμνο στα χρόνια που η νεοναζιστική ΟΕΡ τρομοκρατούσε, με τους ανθρώπους της να μένουν ατιμώρητοι, ενώ όλοι γνώριζαν. Στο μέτρο που μας αναλογεί δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψουμε στο σκοτάδι εκείνων των ημερών.Δε σωπαίνουμε, συνεχίζουμε να είμαστε άνθρωποι…»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί