Στον δήμο Βιάννου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 2/12/2021 κλιμάκιο της Ομάδας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Ηρακλείου επισκέφτηκε το Δήμο Βιάννου με σκοπό τη χαρτογράφηση των κοινωνικών δομών της περιοχής. Στη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο της Βιάννου, η οποία διήρκεσε παραπάνω από μια ώρα, εκτός από το δήμαρχο κ. Μηνά Σταυρακάκη ήταν και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα πρόνοιας κ. Μανώλης Αγαπουλάκης και ο γενικός γραμματέας του δήμου κ. Γιώργος Αποστολάκης .

Οι ερωτήσεις αφορούσαν το γενικό βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, εάν υπάρχουν προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας, τι δομές πρόνοιας υπάρχουν, εάν υπάρχει ανεργία στους νέους της περιοχής, πόσα παιδιά υπάρχουν και τι δυνατότητες δίνονται σε αυτά εκτός από το σχολείο, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες της περιοχής κλπ.

Είναι ένας γερασμένος ηλικιακά δήμος και οι δομές πρόνοιας που υπάρχουν αφορούν τα άτομα μεγάλης ηλικίας ως επί το πλείστον. Οι δομές που υπάρχουν είναι: Η βοήθεια στο σπίτι, το ΚΗΦΗ και το ΚΑΠΗ και τα οποία λειτουργούν αρκετά ικανοποιητικά. Σχεδιάζεται να γίνει γηροκομείο στην περιοχή υπό την επίβλεψη της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου. Υπάρχει παιδικός σταθμός με 22 παιδιά σήμερα, τα οποία μεταφέρει δωρεάν ο δήμος από όλη την επαρχία. Στην περιοχή υπάρχει μόνο ένα φροντιστήριο αγγλικών και τα παιδιά αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Ιεράπετρα ή στο Αρκαλοχώρι για τα σχολικά φροντιστήρια ή άλλες δραστηριότητες. Υπάρχει παράλληλη στήριξη για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί