Μητσοτάκης: Στην καμένη Β. Εύβοια μετά από 4 μήνες με ΜΑΤ κατά πυρόπληκτων, που τον αποδοκίμασαν! (φωτο-βίντεο)

Με κλούβες, ΜΑΤ και κάγκελα στους δρόμους ήρθε αντιμέτωπη αντιπροσωπεία της επιτροπής πυρόπληκτων που ζητούσε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα για πρώτη φορά τη βόρεια Εύβοια μετά τη βιβλική καταστροφή που υπέστη στις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου. 

Πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση υπό βροχή στην πλατεία της Ιστιαίας κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Όπως ανέφεραν τοπικές ιστοσελίδες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν απέναντι σε αρκετό κόσμο και σημειώθηκε ένταση, ενώ δεν έλειψαν και μικρής έκτασης συγκρούσεις.  

ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI

Συνοδευόμενος από τον Σταύρο Μπένο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση με τοπικούς φορείς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, για να παρουσιάσει το σχέδιο που έχει καταρτίσει η επιτροπή για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας.

Την ίδια ώρα όμως, οι πυρόπληκτοι καταγγέλλουν ότι τέσσερις μήνες μετά την τρομακτική καταστροφή, παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα τόσο όσον αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία όσο και στις αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων που καταστράφηκαν.

  • Σοβαρά και ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ξεκινήσει, παρά μόνο αντιδιαβρωτικά και μικρής έκτασης αντιπλημμυρικά.
  • Στον κλάδο των ρετσινάδων – δασεργατών απαιτούμε μόνιμη απασχόληση στο δάσος και για τις απαραίτητες εργασίες για δεκαπέντε (15) έτη, και όχι μόνο για επτά (7) όπως μέχρι τώρα έχει προκηρυχθεί.
  • Δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ σε αγρότες – ελαιοπαραγωγούς που έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο.
  • Δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις σε μικρούς επαγγελματίες του τουρισμού (ενοικιαζόμενα), της εστίασης, γενικότερα σε όλους του κλάδους που είτε επλήγησαν άμεσα είτε έμμεσα.
  • Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πάρει παρά ένα πολύ μικρό μέρος αποζημιώσεων, και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης στα κοπάδια που έχουν απομείνει καθώς απαγορεύεται η βόσκηση και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για δωρεάν παροχή ζωοτροφών.
  • Άλλοι κλάδοι όπως συκοπαραγωγοί, μελισσοκόμοι δεν έχουν αποζημιωθεί στο ύψος των αναγκών τους.
  • Δεν έχουν αποζημιωθεί στο 100% υποδομές, κατοικίες, επαγγελματικός αγροτικός εξοπλισμός που καταστράφηκε
  • Οι κτηνοτρόφοι ειδικότερα τονίζουν ότι οι αρμόδιες αρχές τους έχουν ξεχάσει καθώς δεν έχουν δώσει τις ζωοτροφές που χρειάζονται.

Επικριτικό και το σχόλιο μέσω Twitter του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κώστα Ζαχαριάδη.

Για τον πρωθυπουργό πάντως, απλά βρέχει… 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί