Μάχη ζωής για τον Γιώργο Τράγκα- Με τεχνητό νεφρό η νεφρική λειτουργία

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος, δίνοντας μάχη με τον κορονοϊό. «Δίνει πραγματικά μια μάχη ζωής. Και οι γιατροί αυτό που λένε είναι ότι δείχνει ότι αυτή τη στιγμή είναι μαχητής», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Πάρις Κουρτζίδης.

Ο Γιώργος Τράγκας παραμένει διασωληνωμένος και «έχουμε μπροστά δρόμο γιατί είμαστε σε κρίσιμη στιγμή. Θα έχουμε και κρίσιμη βδομάδα. Θα πηγαίνουμε ώρα ώρα και μέρα μέρα.

Το στοίχημα ήταν από το Σάββατο το μεσημέρι και μετά να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του. Όσο γίνεται αυτό κερδίζουμε χρόνο και θα πρέπει μέσα στην εβδομάδα να μπορέσει να δείξει μια σταθερή εικόνα κλινική για να μπορέσουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το ξεπεράσει σύντομα. Είχαμε μια κλινική εικόνα πολύ επιβαρυμένη», σημείωσε ο κ. Κουρτζίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Σχετικά με το γεγονός ότι ο γνωστός δημοσιογράφος δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο εκπρόσωπος σημείωσε: «Αν δεν λειτουργούσαν οι πιθανότητες που έδιναν για κάποια τυχόν παρενέργεια ή για επιπλοκή στο θέμα ρύθμισης του σακχάρου του, ασφαλώς θα ήταν καλύτερη η κλινική του εικόνα αυτή τη στιγμή, Μπορεί και να μην είχε διασωληνωθεί».

Για τη σύζυγο του Γιώργου Τράγκα ανέφερε ότι νόσησε με κορονοϊό αλλά με ήπια συμπτώματα.

Γιώργος Τράγκας: Με τεχνητό νεφρό η νεφρική λειτουργία

Στο μεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως από χθες η νεφρική λειτουργία υποστηρίζεται από τεχνητό νεφρό. Ο γνωστός δημοσιογράφος εξακολουθεί να είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο νοσοκομείου Σωτηρία, λόγω COVID-19.

Οι πληροφορίες του healthstories.gr σημειώνουν πως οι γιατροί του Γιώργου Τράγκα έκριναν ότι θα πρέπει να συνδεθεί με τεχνητό νεφρό καθώς μετά την επιβάρυνση της καρδιακής λειτουργίας εμφάνιση επιδείνωση και στη νεφρική λειτουργία.

Με δεδομένη την κατάσταση της υγείας του εξαιτίας του σακχαρώδη διαβήτη και της καρδιακής επιδείνωσης, πρόκειται για ένα πολύ βαρύ περιστατικό μετά και τη επιδείνωση των νεφρών, λένε οι γιατροί που τον παρακολουθούν.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, υπέστη έμφραγμα, ακολούθησε πνευμονικό οίδημα και μείωση του οξυγόνου στο 84. Μετά τη σωτήρια παρέμβαση των γιατρών στη συνέχεια το οξυγόνο ανέβηκε στο 88 – 89. Ωστόσο, είναι ανησυχητική η κατάσταση των στεφανιαίων αγγείων.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» Πάρι Κουρτζίδη (στη φωτό με τον Γιώργο Τράγκα) στα social media, η κατάσταση της υγείας του Γιώργου Τράγκα είναι «εξαιρετικά σοβαρή» και «ιδιαίτερα επικίνδυνη για τυχόν υποτροπή ισχαιμίας των στεφανιαίων»:

«Η καρδιακή επιπλοκή που είχε ο πρόεδρος Γιώργος #Τραγκας η οποία οδήγησε και στη διασωλήνωση, προκάλεσε πνευμονικό οίδημα με αποτέλεσμα να χρειαστεί τοποθέτηση στεντ.

Η κατάσταση είναι γενικά κρίσιμη και εξαιρετικά σοβαρή. Ιδιαίτερα δε επικίνδυνη για τυχόν υποτροπή ισχαιμίας των στεφανιαίων.

Ο σκληρός μαχητής Γιώργος συνεχίζει να το παλεύει! Εύχομαι από καρδιάς και ειλικρινά πιστεύω ότι στο τέλος θα καταφέρει να νικήσει!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί