Τουρκία: Ελεύθεροι ο Έλληνας αστυνομικός και η σύντροφός του

Στο ζεύγος που συνελήφθη στην Ανδριανούπολη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, χωρίς άλλους περιοριστικούς όρους

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο Έλληνας που είχαν συλληφθεί τη Δευτέρα στην Ανδριανούπολη. Πρόκειται για έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές, καθώς είχαν ταξιδέψει στην Τουρκία την Κυριακή από τους Κήπους Έβρου για εκδρομή στην Αδριανούπολη.

Στο ζευγάρι επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο που θα πληρωθεί την Παρασκευή, καθώς την ώρα της απόφασης οι αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες (εφορία) ήταν κλειστές.

Τους επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 τουρκικές λίρες στον καθένα και δικαστικά έξοδα 10.000 τουρκικές λίρες (έκαστος). Το συνολικό ποσό των 50.000 λιρών ανέρχεται σε περίπου 3.500 ευρώ.

Οι τουρκικές αρχές ολοκλήρωσαν την έρευνα στα κινητά τους τηλέφωνα και το ζευγάρι αναμένεται να επιστρέψει αύριο στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος αστυνομικός είχε ανοικτό GPS και φέρεται να κινείτο σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο αστυνομικός φέρεται να «εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δουράν, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συνελήφθη μαζί με την κοπέλα του από άνδρες της χωροφυλακής».

Το απόγευμα της Δευτέρας το ζευγάρι μεταφέρθηκε στην εισαγγελία της Αδριανούπολης και στη συνέχεια το δικαστήριο διέταξε ν’ αφεθούν ελεύθεροι υπό τον όρο απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί