Ο Πλεύρης πάει στον εισαγγελέα τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που κατήγγειλε ότι κρατούν «καβάτζα» κλίνες ΜΕΘ για VIP ασθενείς

Εισαγγελική παρέμβαση

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας αποτελεί, πλέον, η καταγγελία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλη Γιαννάκου, καθώς η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, παρήγγειλε έρευνα που θα ενταχθεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές, με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Δείτε: Τα χυδαία ψέμματα της κυβέρνησης: «Καβάτζα» για VIP ασθενείς 47 κλίνες ΜΕΘ – Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ το 80% των θανάτων (Βίντεο)

Έτσι, σε αυτή τη δικογραφία που βρίσκεται ανοιχτή προς διερεύνηση, εντάσσονται και οι πρόσφατες καταγγελίες του κ. Γιαννάκου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Νωρίτερα, ο «εξοργισμένος», όπως δήλωσε, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως τις επόμενες μέρες θα ζητήσει από την εισαγγελία να ελέγξει τις «ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές» του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ καταθέτοντας αναφορά αξιοποίνων πράξεων προκειμένου να λογοδοτήσει ο δεύτερος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας διέψευσε τις καταγγελίες και έβαλε μπροστά τους υγειονομικούς, υποστηρίζοντας πως με αυτές κατηγορούνται γιατροί και νοσηλευτές ως ένα εγκληματικό κύκλωμα. «Έστω ότι εγώ το προκαλώ, ως υπουργός ή ένας πολιτικός προϊστάμενος, προφανώς μιλάω με τους γιατρούς. Αυτό λέει ο κ. Γιαννάκος. Γιατί οι γιατροί λένε ποιο περιστατικό θα μπει και ποιο θα φύγει» είπε.

Ο κ. Πλεύρης δέχτηκε την κριτική για λίγες ΜΕΘ και έλλειψη προσωπικού αλλά διέψευσε εκ νέου ότι γιατροί, νοσηλευτές και πολιτικοί κρατούν κλίνες. «Να μας χαρακτηρίζει εγκληματίες ένας συνδικαλιστής (…) Εάν σε ένα νοσοκομείο δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ, ενημερώνεται η πλατφόρμα του ΕΚΑΒ από τον θεράποντα ιατρό. Υπάρχουν πολλά περιστατικά που είναι σε αναμονή συγχρόνως και το κάθε νοσοκομείο που έχει κενή κλίνη ανάλογα με το προφίλ του περιστατικού, με αμιγώς ιατρικά στοιχεία (…) δέχεται ή δε δέχεται το περιστατικό» είπε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε πώς ο ίδιος δεν κατήγγειλε την ύπαρξη κενών κλινών ΜΕΘ, αλλά επιλογή ασθενών σε εντατικές. Επίσης, τόνισε ότι δεν επέρριψε καμία ευθύνη στους γιατρούς, καθώς ενημερώνουν το πληροφοριακό σύστημα πότε γεμίζουν και αδειάζουν τα κρεβάτια των ΜΕΘ και δεν είναι αυτοί που μπορούν να εξασφαλίζουν κλίνες. «Η διαχείριση των ασθενών είναι του ΕΚΑΒ ΕΚΕΠΙ» σημείωσε.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι υπάρχει ζήτημα όταν «έχουμε 705 διασωληνωμένους ασθενείς και οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ είναι 647. Ως εκ τούτου υπάρχουν δεκάδες δισωληνωμένοι ασθενείς εκτός. Δεν μίλησα εγώ για VIP κλινικές, VIP ΜΕΘ. Αυτό που είπα εγώ είναι το εξής: γιατί σε όλη τη διάρκεια της μέρας, από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και το υπουργείο ανακοινώνει 98% πληρότητα όταν ξέρουμε όταν 110 και παραπάνω είναι εκτός ΜΕΘ. Η πληρότητα θα έπρεπε να είναι 100%. Και γιατί όταν υπάρχει κάποιος επώνυμος πιο γρήγορα ΜΕΘ σε σχέση και με ασθενείς που μπορεί να καταλήγουν διασωληνωμένοι στους θαλάμους».

Έφερε ξανά ως παράδειγμα την περίπτωση του μητροπολίτη Αγρινίου, που διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο του νομού και μεταφέρθηκε άμεσα στον «Ευαγγελισμό», ενώ υπήρχε 58χρονος πάνω από πέντε μέρες σε λίστα αναμονής, αναφέροντας και την καταγγελία της συζύγου του τελευταίου ότι μετά το θόρυβο βρέθηκε ΜΕΘ στα Ιωάννινα. «Περίμενα και τότε να παρέμβει ο εισαγγελέας αλλά δεν παρενέβη να μας καλέσει» ανέφερε.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή η Ματίνα Παγώνη, έκανε λόγο για συκοφαντίες και απάντησε πως δεν υπάρχουν καταγγελίες στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών- Πειραιώς καταγγελίες σχετικά με κενές κλίνες ΜΕΘ και VIP ασθενείς. «Δεν υπάρχει κανένας συνάδελφός μου που να υπάρχει κενό κρεβάτι και να μην μεταφέρει άρρωστο» ξεκαθάρισε.

«Όταν έρχεται στο κρεβάτι, στα νοσοκομεία, οποιοσδήποτε ασθενείς είναι το ίδιο. Η διακίνηση των ασθενών μεταξύ των διασωληνομένων ασθενών στα τμήματα και τις ΜΕΘ, γίνεται ως εξής: υπάρχει η λίστα του ΕΚΑΒ ΕΚΕΠΙ και οι γιατροί παίρνουν τις λίστες από το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΙ και σε άμεση επικοινωνία μαζί μας συννενοούμαστε για τη μετακίνηση των ασθενών» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΝΙΑΠ.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ο Πλεύρης πάει στον εισαγγελέα τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που κατήγγειλε ότι κρατούν «καβάτζα» κλίνες ΜΕΘ για VIP ασθενείς”

  1. ο φασισμός

    Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
    καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
    Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω,
    καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

    Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
    και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
    Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
    μα όχι και το μίσος του για μένα.

    Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
    Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

    Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
    που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι,
    το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
    και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

    Μα πάλι θε ν’ απλώσει σαν χολέρα
    πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
    και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
    αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

    Στίχοι για το τραγούδι Ο Φασισμός Δημητριάδη Μαρία του έτους 1978 σε στίχους Λάδης Φώντας και σύνθεση Μικρούτσικος Θάνος από το album Τραγούδια της λευτεριάς.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί