Αλ. Τσίπρας στα Ιωάννινα: Ψεύτης με περικεφαλαία ο Κ. Μητσοτάκης

«Η χώρα μας, δυστυχώς, δεν είναι μόνο σε κλοιό πανδημίας. Σε κλοιό ανατιμήσεων και ακρίβειας. Αλλά και σε κλοιό Μητσοτάκη. Σε κλοιό αναισθησίας, κυνισμού, ψεύδους, ολοκληρωτικής και αθεράπευτης άγνοιας και αγνόησης του δράματος που ζουν οι πολίτες», επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, από τα Ιωάννινα

Mε ομιλία στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Du Lac στα Ιωάννινα ολοκλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας την περιοδεία του στην Ήπειρο.

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας για τις καταγγελίες VIP κλινών σε ΜΕΘ: Η κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία και στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα

Αφίσα με τον Αλέξη Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ιωάννινα όπου ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ήπειρο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι η χώρα δεν είναι μόνο σε κλοιό πανδημίας ακρίβειας αλλά και σε «κλοιό Μητσοτάκη. Σε κλοιό αναισθησίας, κυνισμού, ψεύδους, ολοκληρωτικής και αθεράπευτης άγνοιας και αγνόησης του δράματος που ζουν οι πολίτες». Όπως σημείωσε, ο πρωθυπουργός μιλάει πάντοτε προστατευόμενος από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα και της διαπλοκής και κρύβει την σκληρή αλήθεια.

«Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από τον κλοιό Μητσοτάκη και από αυτήν την κυβέρνηση τόσο περισσότερες ζωές θα προστατέψουμε. Έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο. Το τέλος του 2021 να είναι ακόμα χειρότερο από το 2020 ενώ πέρυσι δεν είχαμε το εμβόλιο. Η Ελλάδα είναι δύο φορές πιο πάνω από το μέσο ΕΕ σε απώλειες ανά 1 εκατ. πληθυσμό» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

(ANDREA BONETTI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI)

Παράλληλα ανέφερε ότι έξω από τις ΜΕΘ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι πρόχειρα διασωληνωμένοι έχουν ξεπεράσει τους 180.

«Είναι τριτοκοσμική εικόνα, εικόνα ντροπής. Η πανδμημία δεν άρχισε χθες. Είχαμε δύο ολόκληρα χρόνια να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές, να αναπτυχθούν κλίνες ΜΕΘ, δεν είναι κάτι που μας αιφνιδίασε» τόνισε και έκανε λόγο για λευκή πετσέτα της κυβέρνησης.

«Φτάσαμε στο έσχατο σημείο ο ίδιος ο Μητσοτάκης να μου απαντά στη Βουλή ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ότι το ράντζο είναι το ίδιο με ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ. Η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε τις vip ΜΕΘ. Είναι ηθικός ξεπεσμός όταν ένας πρωθυπουργός προσπαθεί να δικαιολογήσει την επιλογή του να μην ενισχύει το ΕΣΥ παριστάνοντας με εξωφρενικά επιχειρήματα τον εντατικολόγο. Ότι το ράντζο είναι το ίδιο με ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε να διερευνηθούν οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για vip ΜΕΘ.

«Θα καλέσω την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δώσει όλα τα στοιχεία για την πορεία των ασθενών που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, τη θνητότητα εντός και εκτός ΜΕΘ» συμπλήρωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σφυροκόπησε την κυβέρνηση και για το θέμα της ακρίβειας, χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ψεύτη με περικεφαλαία. Ενώ γνώριζε τι έρχεται μοίραζε gb στους νέους».

(ANDREA BONETTI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI)

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «έχουμε έναν μονάχα πολιτικό στόχο. Σας καλώ να αγωνιστούμε να νικήσουμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν». Ειδικότερα σημείωσε ότι «αναρωτιέμαι αν σήμερα μπορεί να ομνύει κανείς στη Δημοκρατική Παράταξη, στην ιστορία και στους αγώνες της, αν δεν ξεκαθαρίζει ταυτόχρονα το αταλάντευτο μέτωπο με τη Δεξιά, με τη ΝΔ και ιδιαίτερα με τη ΝΔ του κου Μητσοτάκη. Δεν μπορείς να είσαι και με τη δημοκρατική παράταξη και με τη δεξιά. Ή με τη δημοκρατική παράταξη ή με τη δεξιά. Εμείς δεν έχουμε πολιτικούς αντιπάλους, πολιτικούς εχθρούς ούτε στο χώρο της αριστεράς ούτε στο χώρο της κεντροαριστεράς, ούτε στο κέντρο. Έχουμε διαφορές αλλά όχι εχθρότητα. Εμείς έχουμε ένα πολιτικό αντίπαλο και αυτός είναι η Δεξιά και η πολιτική της».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί