Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από τις 13 Δεκεμβρίου όσοι άνω των 60 δεν έχουν κάνει τρίτη δόση

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από τις 13 Δεκεμβρίου όσοι πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

Παράλληλα, ένα μεταβατικό στάδιο προκειμένου να εμβολιαστούν οι πολίτες των οποίων τα πιστοποιητικά νόσησης είναι άνω των τριών μηνών και θα λήξουν το επόμενο διάστημα θα προβλέπει η σχετική ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί αύριο ή το αργότερο έως το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Στο ερώτημα εάν το χρονικό διάστημα θα είναι γύρω στον έναν μήνα, απάντησε ότι πιθανόν να είναι ένας τέτοιος χρόνος ασφαλείας, αλλά το θέμα είναι επιχειρησιακό, καθώς θα πρέπει να μπορορούν να βρουν το αντίστοιχο ραντεβού εμβολιασμού.

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από τις 13 Δεκεμβρίου οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει γ’ δόση

Για τους πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και έχουν συμπληρώσει επτά μήνες εμβολιασμού, ο υπουργός Υγείας είπε -μιλώντας στον ΣΚΑΙ– ότι από τις 13 Δεκεμβρίου θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι με τους αντίστοιχους περιορισμούς και την υποχρέωση για rapid test.

Υπενθύμισε ότι οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ. Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα κλείστηκαν 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού στους άνω των 60.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί