Πράσινοι: Πολιτική η δίωξη αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς

Δικάζεται την Πέμπτη 9/12/21 ο συνεκπρόσωπος των Πράσινων, Θανάσης Γούναρης, λόγω της συμμετοχής του σε διαμαρτυρία κατά πλειστηριασμού ακινήτου τον Μάιο του 2018.
Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι «διατάραξη κοινωνικής ειρήνης», «απρόκλητη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού από κοινού» και «εξύβριση».
Το νέο κόμμα των Πράσινων συμπαραστέκεται στο στέλεχός του, που αρνείται τις κατηγορίες και επικαλείται και κατάθεση αστυνομικού, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος απώθησε την ασπίδα του και έτσι δημιουργήθηκαν εκδορές στα χέρια του άνδρα των ΜΑΤ!
Στην πραγματικότητα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού την 23-5-2018 σε συμβολαιογραφείο επί της οδού Καποδιστρίου στην Αθήνα και χτύπησαν -μεταξύ άλλων- τον Θ. Γούναρη, με κλωτσιές στα πόδια κάτω από τις ασπίδες. Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε «ρωγμώδες κάταγμα οστεόφυτου οπίσθιας επιφάνειας πτέρνας» και χειρουργήθηκε.
Οι Πράσινοι ζητούν την απαλλαγή του Θ. Γούναρη καθώς και των υπολοίπων από κάθε κατηγορία και θεωρούν τη δίωξη πολιτική, αφού ποινικοποιεί τη διαμαρτυρία και ακυρώνει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Και θυμίζουν ότι οι αγώνες ενάντια στην υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες είχαν αντιμετωπιστεί με διώξεις και απειλές φυλακίσεων από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θεωρούσε ότι προστάτευε «υπέρτερο δημοσιονομικό συμφέρον», εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές. Μάλιστα, με νομοθετική της ρύθμιση η «διατάραξη κοινής ειρήνης» αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα.
«Από το 2017 μέχρι σήμερα συνεχίζω να υφίσταμαι πολιτική δίωξη, επειδή συμμετείχα ενεργά και σταθερά στο κίνημα που προσπαθούσε να σώσει πρώτες και μοναδικές κατοικίες, χαμηλής αντικειμενικής αξίας, από συμπολίτες μας με παιδιά, για να μη βρεθούν στον δρόμο», δηλώνει ο Θ. Γούναρης. «Και θεωρώ μεγάλη μου τιμή που συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς που διώκονται γιατί έπραξαν τα αυτονόητα προς τον συμπολίτη, τον συνάνθρωπο, τον γείτονα».
Η δίκη γίνεται την Πέμπτη 9.12.2021, περίπου στις 11 πμ., στο Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο, στην πρώην σχολή Ευελπίδων (κτίριο 7, αίθ. 3), στην Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί