Πιστοποιητικό νόσησης: Και επίσημα μειώθηκε στους 3 μήνες η ισχύς

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι θα υπάρξει νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες

Στην επίσημη ανακοίνωση της μείωσης της χρονική διάρκειας ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από κορονοϊό προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο υπουργείο σημειώνει ότι μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αποφασίζεται η μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες και ότι θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ.

Υπενθυμίζεται ότι για την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης δεν αρκεί πλέον το rapid test αλλά χρειάζεται επιβεβαίωση και από θετικό μοριακό τεστ.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά ήδη από τη Δευτέρα από τον Θάνο Πλεύρη ενόψει της συμμετοχής του στο συμβούλιο υπουργών Υγείας, η Ελλάδα δήλωνε σύμφωνη με την πρόταση της Κομισιόν για λήξη των ευρωπαϊκών πιστοποιητικών εμβολιασμού εννέα μήνες μετά τη χορήγηση της β’ δόσης ή της πρώτης στην περίπτωση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για  μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί