Εξεταστική για λίστες Πέτσα: Παραδοχή του προέδρου της Initiative – Η κυβέρνηση επέλεξε τα μέσα που πήραν χρήματα

Πλήρως εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την κατάθεση του προέδρου της Initiative, της εταιρείας που μοίρασε τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα προς τα ΜΜΕ για την διαφημιστική καμπάνια για τον κορωνοϊό.

Ο Μιχάλης Γκάλγκος, παραδέχθηκε κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή ότι στον τελικό κατάλογο για τη διανομή των εκατομμυρίων του δημοσίου χρήματος συμπεριλήφθηκαν και ΜΜΕ που αυτοπροτάθηκαν στην κυβέρνηση και το Μαξίμου μεταβίβασε στην εταιρεία τα αιτήματα.

Ο πρόεδρος της Initiative αν και προσπάθησε να πείσει πως δεν υπήρξε πολιτική παρέμβαση και ότι επιλογές έγιναν με τεχνοκρατικά κριτήρια, τελικά παραδέχθηκε ότι υπήρξαν παρεμβάσεις είτε για τη χορήγηση χρημάτων είτε για τον αποκλεισμό ΜΜΕ από τη διαφημιστική δαπάνη.

Έτσι, ο Μιχάλης Γκάλγκος παραδέχθηκε, επίσης, ότι με εντολή Μαξίμου, της προεδρίας της κυβέρνησης όπως χαρακτηριστικά είπε, αποκλείστηκε από τη λίστα Πέτσα η εφημερίδα Documento και ότι η πρόταση αποκλεισμού βρήκε σύμφωνη και την Initiative.

Το έγγραφο Πέτσα

Όσον αφορά στο έγγραφο Πέτσα, το οποίο  καταδεικνύει ότι με ευθύνη του τότε υπουργού διοχετεύτηκαν τα εκατομμύρια στα αγαπημένα ΜΜΕ της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Initiative, υποστήριξε ότι πρόκειται για «παρερμηνεία» και πως ακολούθησε έναν μήνα μετά νέα επιστολή της Initiative Media προς την προεδρία της κυβέρνησης για να διορθωθεί η λανθασμένη διατύπωση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, επεσήμανε ότι το «διορθωτικό» έγγραφο που ανέφερε ο Μ. Γκάλγκος δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου, αφήνοντας υπόνοιες για πλαστογραφία.

«Η πιθανότητα να είναι ψευδές το έγγραφο είναι μεγάλη γιατί δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου» υπογράμμισε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί