Παρέμβαση σωματείων του Ηρακλείου στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στην αύξηση των δημοτικών τελών

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν σωματεία του ΠΑΜΕ Ηρακλείου μέσω της οποίας απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 17.00 στη Λότζια, κατά της αύξησης των δημοτικών τελών.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου που εισηγείται τη Δευτέρα 6/12 την αύξηση των δημοτικών τελών σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους κλπ κατά 33% και καλούμε τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων, των επαγγελματιών, τη νεολαία, σε κινητοποίηση στις 5μμ στη Λότζια. Δεν θα επιτρέψουμε άλλο αυτό το σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων να «κατατρώει» ακόμα περισσότερο το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά μας. 

Οι αυξήσεις αυτές έρχονται να καλύψουν την τεράστια έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους, την μεγάλη αύξηση των ανταποδοτικών τελών κατά 5 εκ ευρώ που έχει φορτώσει η Κυβέρνηση αλλά και τις αυξήσεις ρεύματος στη ΔΕΗ που πληρώνει ο Δήμος. 

Δεν έφταναν δηλαδή οι δικοί μας λογαριασμοί που έχουν αυξήσεις έως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα, η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου που έχει εκτοξευτεί, οι αυξήσεις σε δεκάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως ο καφές, τα ζυμαρικά, οι παιδικές τροφές. Τώρα μας καλούν να επωμιστούμε και νέα βάρη στο όνομα των ανταποδοτικών τελών. 

Η κυβέρνηση επιδιώκει να παρουσιάσει τις αυξήσεις τιμών ως «ένα πρόσκαιρο και παροδικό φαινόμενο, που συμβαίνει παντού και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε γιατί είναι αποτέλεσμα της πανδημίας». Οι Δήμοι «ποιούν την νήσσαν» ότι τάχα μου δεν φταίνε αυτοί με τις κυβερνητικές επιλογές όταν δεν έχουν πει κουβέντα, δεν έχουν αντιδράσει αλλά αντιθέτως συμφωνούν με την ουσία με τα ανταποδοτικά τέλη δηλαδή με το φόρτωμα βαρών στους δημότες για μια σειρά υπηρεσιών του δήμου.

Σε κρίση και ανάπτυξη, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, το μόνο που μένει σταθερό είναι η εκμετάλλευση των εργαζομένων και το ξεζούμισμα του λαού, γιατί κριτήριο είναι το κέρδος των λίγων, σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, η διέξοδος για κάθε εργαζόμενο και λαϊκή οικογένεια βρίσκεται στην οργάνωση και πάλη με βάση τα δικά μας συμφέροντα για να έρθουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες.

Διεκδικούμε:

●    Άμεσες γενναίες μειώσεις των δημοτικών τελών, κατάργηση τους για ανέργους και ευπαθείς ομάδες.

  • Μείωση κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.

●    Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί.

●    Άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

●    Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

●     Κανένα σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας να μη βγαίνει σε πλειστηριασμό, πάγωμα κατασχέσεων και χρεών προς τράπεζες.

●    Δωρεάν Rapid Test για όλο το λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Τα σωματεία που υπογράφουν το κάλεσμα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί