Νοσοκομείο Ρίου: Βίντεο ντροπής – Ράντζα παντού στους διαδρόμους

Πάνω από 130 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό είναι εκτός ΜΕΘ όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Η κατάσταση σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα νοσοκομεία της χώρας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, είναι απελπιστική. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος υπογραμμίζει ότι συνεχώς δεσμεύονται κλινικές για περιστατικά κορονοϊού. Συγκεκριμένα, επτά κλινικές έχουν μετατραπεί σε κλινικές covid: Οφθαλμολογική, Β’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική, Α’ Πανεπιστημιακή Παθολογική, Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική, Α’ Ορθοπεδική, Δερματολογική και Α’ Παιδιατρική. Συνολικά νοσηλεύονται 122 ασθενείς και 15 διασωληνωμένους στη ΜΕΘ και την Μονάδα αρνητικής πίεσης.

Ενδεικτικό είναι το βίντεο από τους διαδρόμους του νοσοκομείου.

Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στη χώρα

Εξηγήσεις από το υπουργείο Υγείας ζητάει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Όπως τονίζει θα πρέπει κάποια στιγμή να πει το υπουργείο Υγείας γιατί δίνουν κενές κλίνες ΜΕΘ καθημερινά. Εάν υπάρχουν είναι εγκληματικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είπαν ότι όλη η χώρα είναι μια υγειονομική περιφέρεια. Επομένως, οι  διασωληνωμένοι ασθενείς  μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για νοσηλεία σε ΜΕΘ. Εξάλλου, στις κλίνες εντατικής είναι γνωστό ότι υπάρχει κεντρική διαχείριση από ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ.

Σήμερα με βάσει τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας νοσηλεύονται 600 ασθενείς (διασωληνωμένοι και μη) με κορονοϊό στις ΜΕΘ. Ωστόσο, συνολικά οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό είναι 714.

Ως εκ τούτω, πάνω από 130 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό είναι εκτός ΜΕΘ.

Σήμερα διατίθενται 647 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού. «Γιατί υπάρχουν 47 κενές κλίνες κατά το υπουργείο Υγείας και νέοι ασθενείς πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε λίστα αναμονής πολλές ημέρες;», διερωτάται ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Δίνοντας στοιχεία για την πληρότητα στην Αττική, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αποκαλύπτει ότι όλες οι ΜΕΘ είναι γεμάτες σε «Σωτηρία (84), Ευαγγελισμό (31) και Αττικόν (23). Υπάρχουν 7 κλίνες κενές ΜΕΘ στο ΚΑΤ, ωστόσο στην Αττική υπάρχουν πολλαπλάσιοι  διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Παράλληλα στη Θεσσαλονίκη τελείωσε η εφημερία στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ με 19 διασωληνωμένους  εκτός ΜΕΘ, οι 13 στα χειρουργεία και οι 6 στις κλινικές. Επίσης στο ΑΧΕΠΑ 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές και δεκάδες στα άλλα νοσοκομεία.  

Συνεπώς η πληρότητα των ΜΕΘ δεν είναι 100%, αλλά τουλάχιστον… 125%, καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί