Εκεί στην… Μποτσουάνα!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Εκεί που λέτε στα βάθη της Αφρικής, εκεί που οι Αποικιοκράτες ήταν για αιώνες αφεντικά και μετά που έφυγαν δημιούργησαν κάποια προτεκτοράτα εν είδει «ανεξάρτητων» κρατών εκεί επικρατούν άλλα ήθη και έθιμα! Το σύστημα εξουσίας –εκεί στην Μποτσουάνα πάντα- έχει τους δικούς «ανθρώπους» προκειμένου τα αποικιοκρατικά «ήθη» να μείνουν αναλλοίωτα!

Εκεί λοιπόν, εκτός από την «μετάλλαξη» του περίφημου ιού συντελούνται κι άλλου είδους εξίσου επικίνδυνες «μεταλλάξεις»! Εκεί – για την Μποτσουάνα μιλάμε πάντα-, υπάρχουν πολλοί «φύλαρχοι» και οι «φύλαρχοι» έχουν πολλούς «μούτσους» για να κάνουν τις «βρωμοδουλειές» τους! Οι «φύλαρχοι» εκεί στην Μποτσουάνα ελλείψει άρτου ταΐζουν σκουπιδο-θέαμα τους ιθαγενείς με σκουπιδοτηλεπερσόνες τίγκα στο υαλουρονικό που κυκλοφορούν με μπράβους και μπουκάρουν άμα λάχει στα θέατρα που δεν γουστάρουν, εκεί στην Μποτσουάνα πάντα!

Πρόσφατα μάλιστα μπούκαρε μια τέτοια «Αφρικανή» η ημίγνωστη τηλετέτοια Σάσου Σταμάτου σε θέατρο που έπαιζε ο Ζαραλίκου και έγινε ένα μικρό νταβαντούρι! Φορώντας μια προβιά λεοπάρδαλης κι ένα περιδέραιο με δόντια ουρακοτάγκου η Σασουσταμάτου με τρεις τέσσερις της ίδια «φυλής» διέκοψαν την παράσταση!

Το θέμα έφτασε ως τα βάθη της «ζούγκλας» της χώρας –αν δεν το ξέρετε στις ζούγκλες της Μποτσουάνα ζουν τα πιο σπάνια είδη γοριλών και ουρακοτάγκων- (μιλώ απολύτως σοβαρά), αλλά ευτυχώς η υπουργός της εκεί κυβέρνησης Τσιμεντουμενδώνου δεν έδωσε περαιτέρω διαστάσεις στο θέμα καθότι οι «φύλαρχοι» θα κόψουν την χρηματοδότηση και δεν θα ξανακάνουν χορηγία σε μπετά και τσιμέντα στην υπουργό τσιμέν… συγγνώμη Πολιτισμού της χώρας!  

Μ’ αυτά και μ’ αυτά οι Μποτσουανιώτες και οι Μποτσουανιώτισσες πορεύονται με πολλές προσδοκίες και είναι έτοιμοι να εκλέξουν και αρχηγό σε κόμμα ΚΙΝΑΛΟΥ και αρχηγό Λοβέρδουμπέρι, την ίδια ώρα που ο ιός «0» -όχι όμικρον, αλλά μηδέν- δείχνει την ανεπάρκεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας  της χώρας –της Μποτσουάνας ντε- αλλά ευτυχώς τους διασωληνωμένους τους βγάζουν στους διαδρόμους των νοσοκομείων που δεν πεθαίνουν, αντίθετα από τις ΜΕΘ που τα κακαρώνουν πάραυτα, όπως λέει και ο πρωθυπουργός του προτεκτ… συγγνώμη της χώρας!!!

Όλα αυτά εκεί στην…Μποτσουάνα!!!

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Εκεί στην… Μποτσουάνα!”

  1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑς

    Διακωμωδούμαι την αθλιότητα στοχευμένα μα αληθινά . Ο Μποτσουάνιος γείτων είμαι . Αν και έλκω την καταγωγή μου λίγο από το Λεσότο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί