Πάπας Φραγκίσκος από τη Λέσβο για πρόσφυγες: Όποιος σας φοβάται, δεν σας έχει δει στα μάτια

«Είμαι εδώ για να σας πω από καρδιάς ότι είμαι δίπλα σας», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος με εμφανή συγκίνηση, στην ομιλία του, από το ΚΥΤ Μαυροβουνίου όπου έφτασε λίγο πριν τις 11, το πρωί.

Δείτε: Πάπας Φραγκίσκος: Θερμή υποδοχή από τους πρόσφυγες στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

«Όποιος σας φοβάται, δεν σας έχει δει στα μάτια. Δεν έχει δει τα μάτια των παιδιών σας», σημείωσε απευθυνόμενος στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ τόνισε ότι το προσφυγικό είναι πρόβλημα του κόσμου.

«Αυτή η χώρα», συνέχισε, αναφερόμενος στην Ελλάδα, «βρίσκεται σε δυσκολία». «Ειναι τραγικό που κάποιοι στην Ευρώπη κάνουν σαν να μην τους αφορά το προσφυγικό» υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι «τα μεγάλα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται από κοινού, διότι στον σημερινό κόσμο οι αποσπασματικές λύσεις είναι ανεπαρκείς. Ενώ όμως προωθούνται με κόπο οι εμβολιασμοί σε παγκόσμιο επίπεδο, και φαίνεται κάτι να κινείται, παρά τις πολλές καθυστερήσεις και αβεβαιότητες, στον αγώνα για τις κλιματικές αλλαγές, όλα δείχνουν μια τρομερή φυγοδικία σε ό,τι αφορά τις μεταναστεύσεις. Και όμως εδώ πρόκειται για ανθρώπους, για ανθρώπινες ζωές! Εδώ πρόκειται για το μέλλον όλων, που θα είναι γαλήνιο μόνο εάν ενταχθεί. Μόνο εάν συμφιλιωθεί με τους πιο αδύναμους το μέλλον θα είναι αίσιο. Διότι όταν απωθούνται οι φτωχοί, απωθείται η ειρήνη».

Ο πάπας, επέμεινε στην ομιλία του στην ανάγκη συντονισμένων ενεργειών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, λέγοντας ότι «δεν χρησιμεύουν οι μονομερείς ενέργειες, αλλά πολιτικές ευρείας πνοής. Η ιστορία, το επαναλαμβάνω, μας το διδάσκει, αλλά ακόμη δεν το μάθαμε. Ας μη γυρίσουν οι πλάτες προς την πραγματικότητα, ας σταματήσει η συνεχής μεταπήδηση ευθυνών, ας μη μεταβιβάζεται πάντοτε σε άλλους το μεταναστευτικό ζήτημα, σαν να μην ενδιέφερε κανέναν και να ήταν μόνο ένα άχρηστο βάρος που κάποιος είναι υποχρεωμένος να επωμιστεί».

«Αδελφοί ας μην απαρνηθούμε την ανθρωπιά που μας συνδέει. Τούτη την Κυριακή παρακαλώ το Θεό να μας αφυπνίσει. Να αφυπνίσει τις κωφές μας καρδιές. Ευχαριστώ τους κατοίκους του νησιού αυτού και της χώρας για όλα όσα κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Πάπας Φραγκίσκος από τη Λέσβο για πρόσφυγες: Όποιος σας φοβάται, δεν σας έχει δει στα μάτια”

  1. Ελευθερία & Abdul & Μιχάλης 11

    Αντιμετωπίσαμε άγριο και ακραίο ρατσισμό, στην Κρήτη, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη…. Το αποκορύφωμα ήταν η εγκληματική στάση και συμπεριφορά των υπαλλήλων των αρμόδιων αρχών εδώ στο Ηράκλειο. Ποτέ κανείς ως τώρα στη ζωή μου και είμαι 42 ετών, δεν μου έχει φερθεί με τόσο ποταπό τρόπο. Σαν μπούλις του διαδικτύου… Σαν χρυσαυγίτες στις πλατείες…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί