“Είδα την κηδεία μου live”!- Η μάχη με τον covid για Κρητικό αντιδήμαρχο που έφτασε κοντά στο θάνατο (βίντεο)

Σε μια συγκλονιστική αφήγηση, αληθινή κατάθεση ψυχής, ενδεικτική της σοβαρότατης περιπέτειας που πέρασε με την υγεία του, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κισάμου Γιώργος Σκορδυλάκης περιγράφει τους δύο μήνες που πέρασε με βαρύτατα συμπτώματα από την covid-19, στο Νοσοκομείο Χανίων.

Ο Κισαμίτης επιχειρηματίας και Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Μυλωνάκη, έφτασε κοντά στον θάνατο όμως τα κατάφερε και μιλά τώρα στο biskotto.gr, για αυτή τη σκληρή βιωματική εμπειρία, θέλοντας να περάσει τα μηνύματά του στο περιβάλλον, τους φίλους του αλλά και την τοπική κοινωνία γενικότερα.

Διασωληνωμένος και σε καταστολή, ο κ. Σκορδυλάκης παρέμεινε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση για 5 εβδομάδες στη ΜΕΘ Covid του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος».

Στο διάστημα αυτό, όπως και ο ίδιος επισημαίνει, οι γιατροί έδωσαν τιτάνιο αγώνα και εν τέλει τον κράτησαν στη ζωή.

Έχασε 33 κιλά σε βάρος και καταπονήθηκε σωματικά και ψυχολογικά, όμως βγήκε ζωντανός.

Στο διάστημα αυτό, όπως ο ίδιος ανατριχιαστικά περιγράφει, είδε αναρίθμητα άσχημα όνειρα και δοκιμάστηκε πνευματικά, μέχρις ότου βγει «λαβωμένος», αλλά πανευτυχής, για τη ζωή που κέρδισε ξανά.

«Εμπιστευτείτε την επιστήμη»

Σε επιστολή που είχε απευθύνει αμέσως μετά το τέλος της περιπέτειάς του ανέφερε:

«Την 12/9/2021 διαγνώστηκα θετικός στον ιό SARS-COV-2 και εισήχθη στην κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» προς νοσηλεία, όπου και παρέμεινα μέχρι και τις 9/11/2021.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής και της Εντατικής Θεραπείας Covid. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους θεράποντες επιμελητές ιατρούς μου που η επιστημονική τους αρτιότητα, η εμπειρία και η συμπαράστασή τους, αποτέλεσε σανίδα ελπίδας και σωτηρίας στο δρόμο που διάβηκα κατά τη διάρκεια της ασθένειας μου.

Ιατροί τέτοιας επιστημονικής κατάρτισης, ήθους και εργατικότητας, αποτελούν κόσμημα όχι μόνο για το Νοσοκομείο Χανίων αλλά βεβαίως και για το σύνολο της Ιατρικής Κοινότητας της Πατρίδας μας.

Ειδικότερα επιθυμώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κύριο Γεώργιο Μπέα τόσο για την ανθρώπινη συμπεριφορά του όσο και για τη συμπαράσταση του απέναντι τους δικούς μου ανθρώπους (συγγενείς και φίλους).
Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου διαπίστωσα την άψογη οργάνωση του Νοσοκομείου σας και έγινα αποδέκτης της ιδιαίτερα ανθρώπινης συμπεριφοράς και ευαισθησίας σας, γεγονός για το οποίο σας είμαι ειλικρινά ευγνώμων.

Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Α’ Παθολογικής Κλινικής, τους φυσικοθεραπευτές, τις αποκλειστικές και τις τραπεζοκόμους που συνέβαλαν με τη σειρά τους στην ολοκληρωμένη και επιμελή φροντίδα μου.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους από καρδιάς για τη συμβολή και τον αγώνα σας που συντέλεσαν στη θεραπεία μου κατά τρόπο αποτελεσματικό, ώστε να βρίσκομαι σήμερα στο σπίτι μου με την οικογένειά μου και τους φίλους μου.

Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσφορά σ’ αυτό που πράττετε τιμώντας στο έπακρον τον όρκο του Ιπποκράτη.
Με ειλικρινή εκτίμηση και βαθύτατη ευγνωμοσύνη
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΚΟΡΔΥΛΑΚΗΣ

Υ.Γ: Επιθυμώ να στείλω το εξής σαφές μήνυμα στους συμπολίτες μου: Εμπιστευτείτε την επιστήμη και το όπλο αυτής και όχι τον (κάθε) επιστήμονα (ή μη)”.».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί