Ρεκόρ καθυστερήσεων (ακόμα και 7 μήνες) στο Ηράκλειο για τις μεταβιβάσεις ακινήτων!

Λόγω έλλειψης προσωπικού στη ΔΟΥ

Από 4 μέχρι και 7 μήνες φτάνουν οι καθυστερήσεις για μια μεταβίβαση ακινήτου (δωρεά, αγοραπωλησία κ.ά) μέσω της ΔΟΥ Ηρακλείου! Την ώρα που αντίστοιχες διαδικασίες σε ΔΟΥ της Αθήνας γίνονται μέσα σε μια μόλις εβδομάδα. Αιτία το μειωμένο προσωπικό και ο μεγάλος φόρτος εργασίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι τώρα, αρχές Δεκεμβρίου, ελέγχονται ακόμα τα πρωτόκολλα του Ιουλίου!

΄Όπως λένε πολίτες στο Candiadoc, προχωρούν σε πώληση ακινήτου έχοντας θέμα επιβίωσης, αλλά οι χρόνοι στο Ηράκλειο είναι απογοητευτικοί.

Μας λέει πολίτης:

“Πήγα στη ΔΟΥ Ηρακλείου (τμήμα κεφαλαίου) για «φόρο δωρεάς». Δεν μιλάς με κανένα, δίνεις φάκελο με τα δικαιολογητικά, παίρνεις πρωτόκολλο και ο χρόνος που λένε ότι μπορείς να το δεις στο taxis για να προχωρήσεις σε συμβόλαιο είναι 4 μήνες! Σε όλες τις μεταβιβάσεις το ίδιο… Αντίστοιχη διαδικασία σε ΔΟΥ Αθηνών από συγγενή μου μόλις μία εβδομάδα! Αιτία το μειωμένο προσωπικό, και ο φόρτος εργασίας και ο πολίτης να περιμένει για να δώσει χρήματα στο κράτος… Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις να λήγουν δικαιολογητικά (με δίμηνη ισχύ) για να μπορέσει να προχωρήσει στο συμβόλαιό του Τραγικοί και αδιάφοροι όλοι δεδομένου ότι πολλές από τις «εργασίες» έχουν μπει σε ηλεκτρονική εξυπηρέτηση…”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί