Ο Άδωνης συστήνει απολύσεις για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους (Βίντεο)

Ξεκάθαρη γραμμή στους εργοδότες για απολύσεις σε όσους εργαζομένους παραμένουν ανεμβολίαστοι δίνει ο Άδωνης Γεωργιάδης. Σε νέες προκλητικές του δηλώσεις ο υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς αλλά και υπέρ του προστίμου των 100 ευρώ δίνει συμβουλές στους εργοδότες για το πώς να προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων.

Έτσι όταν ο Άδωνης ρωτήθηκε στον ΑΝΤ1 αν με την υποχρεωτικότητα η κυβέρνηση δίνει το ελεύθερο στους εργοδότες να την χρησιμοποιήσουν για απολύσεις απάτησε:

«Δεν έχουμε ειδική διάταξη για τον Covid στο εργατικό μας δίκαιο» δήλωσε αρχικά, «όμως» τόνισε, «το τι θα κάνει ένας εργοδότης ή τι θα κρίνει ένα δικαστήριο, εγώ δεν το γνωρίζω».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι στην εργατική νομοθεσία υπάρχει η δυνατότητα μιας επιχείρησης για λόγους ανωτέρας βίας να απολύσει έναν εργαζόμενο.

«Το αν οι λόγοι ανωτέρας βίας θα είναι η άρνησή του να εμβολιαστεί δεν θα κριθεί από εμένα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα κριθεί σε ένα δικαστήριο» είπε, σημειώνοντας πως γνωρίζει ότι ήδη έχουν γίνει τέτοιες απολύσεις και αντίστοιχα τέτοιου είδους προσφυγές, οπότε σύντομα θα υπάρξουν και οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις.

Ξετυλίγοντας τη σκέψη του είπε πως οι εργαζόμενοι σε μία επιχείρηση οφείλουν να είναι εμβολιασμένοι γιατί, σε άλλη περίπτωση, βάζουν σε κίνδυνο την επιχείρηση. Αν δηλαδή νοσήσουν και αναγκαστούν να μείνουν σε καραντίνα αυτό θα προκαλέσει και έχει ζημιά για την επιχείρηση.

«Αν είσαι ανεμβολίαστος και έρθεις σε επαφή με κρούσμα είσαι υποχρεωμένος να μπεις σε 14 ημέρες καραντίνα και πρέπει να σε πληρώνει η επιχείρηση. Άρα μία επιχείρηση βασίμως μπορεί να υποστηρίξει ότι παθαίνει ζημία από το γεγονός ότι εσύ δεν έχεις εμβολιαστεί γιατί αναγκάζεται και να χάσει τον υπάλληλο της για 14 ημέρες και να τον πληρώνει κι από πάνω» είπε και πρόσθεσε: «Άρα λοιπόν ναι, είναι πρόβλημα για μία επιχείρηση να έχει ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Και αυτό πρέπει κάθε εργαζόμενος να το λάβει σοβαρά υπόψη του» κατέληξε δίνοντας γραμμή στους εργοδότες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί