Ένας στους 100 Γερμανούς έχει μολυνθεί με κορονοϊό

Ποσοστό μεγαλύτερο του 1% του πληθυσμού της Γερμανίας έχει ήδη μολυνθεί με κορονοϊό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, που έκανε ακόμη μία έκκληση στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 74.352 νέα περιστατικά μολύνσεων Covid-19 και άλλοι 390 θάνατοι σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο επίσης ανακοίνωσε ότι με βάσει τους υπολογισμούς του 925.800 Γερμανοί (σε σύνολο πληθυσμού περίπου 83 εκατομμυρίων) έχουν ήδη επιβεβαιωμένα μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό.

Ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, επισήμανε ότι οι μη εμβολιασμένοι που μολύνθηκαν και νόσησαν βαριά είναι πολύ περισσότεροι από το ποσοστό που τους αναλογεί στο σύνολο του πληθυσμού. «Αν όλοι οι Γερμανοί είχαν εμβολιαστεί, δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

Οι ανακοινώσεις του γερμανικού υπουργείου Υγείας έγιναν μία μέρα αφότου η ομοσπονδιακή και οι τοπικές κυβερνήσεις της Γερμανίας αποφάσισαν την επιβολή ουσιαστικά lockdown για τους ανεμβολίαστους, λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα και περιορίζοντας τις κοινωνικές επαφές τους, απαγορεύοντάς τους την είσοδο σε όλες τις «μη αναγκαίες» επιχειρήσεις.

Επίσης, η κυβέρνηση θα φέρει στο κοινοβούλιο το σχέδιό της να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο, στον οποίο πάντως ο απερχόμενος από το υπ. Υγείας Γενς Σπαν αντιτίθεται, δηλώνοντας ότι θα τον καταψηφίσει.

Στη Γερμανία πλήρως εμβολιασμένο είναι το 68,8% του πληθυσμού, ενώ η γερμανική κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο το 75%.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί