Τζανάκης: Ακόμη περισσότεροι οι θάνατοι τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον «μαύρο» Νοέμβριο

Πάνω από 2.300 απώλειες στο καλύτερο σενάριο, στο χειρότερο θα αγγίξουν τις 3.000 – Το 2020 είχαν ξεπεράσει τους 2.400

Χειρότερος θα είναι ο απολογισμός της πανδημίας τον τελευταίο μήνα του έτους, όπου από τους 2.200+ θανάτους του Νοεμβρίου, τα τρέχοντα επιδημιολογικά μεγέθη δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να αγγίξει τις 3.000 τον Δεκέμβριο, όπως περιέγραψε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Τις περισσότερες ημέρες του Δεκεμβρίου οι θάνατοι θα είναι μεταξύ 75 και 95, είπε ο κ. Τζανάκης, περιγράφοντας ένα πλαίσιο μεταξύ 2.325 και 2.945 θανάτων των τελευταίο μήνα του έτους. Οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να «μετριάσουν» λίγο την πρόβλεψη, ρωτώντας αν θα ξεπεράσουμε τους 2.000 θανάτους, αλλά ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «πάμε σε ψηλότερα νούμερα».

Αυτές τις ημέρες φαίνεται να υπάρχει «επιπέδωση» κρουσμάτων, συνήθως η αντίστοιχη συμπεριφορά της καμπύλης θανάτων και διασωληνωμένων έρχεται δύο-τρεις εβδομάδες αργότερα, όπως θύμισε, κατά συνέπεια αναμένεται γύρω στις 20 Δεκεμβρίου «επιπέδωση» σε διασωληνωμένους και θανάτους. «Θα είμαστε ψηλά, αλλά όχι με αυξητικό ρυθμό. Θα αρχίσουμε να έχουμε αποκλιμάκωση αν όλα πάνε καλά».

Το μοντέλο πρόβλεψης που χρησιμοποιεί δίνει γύρω στους 740 διασωληνωμένους το επόμενο 10ήμερο-15νθήμερο, «θα είμαστε δύσκολα … ελπίζουμε να είναι αυτό το “ταβάνι”», είπε ο κ. Τζανάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί