Χριστούγεννα στο δρόμο για εκατοντάδες σεισμόπληκτους- Η κυβέρνηση μειώνει κι άλλο τον μικρό αριθμό οικίσκων!

Εκατοντάδες σεισμοπαθείς της περιοχής του Αρκαλοχωρίου θα κάνουν Χριστούγεννα στα αυτοκίνητα, σε σκηνές, στο γήπεδο μπάσκετ, σε ξενοδοχεία ή θα συνεχίζουν να παραμένουν φιλοξενούμενοι σε σπίτια γνωστών και φίλων, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει κι άλλο τον ήδη μικρό αριθμό των οικίσκων που θα στείλει στην περιοχή!

Την καταγγελία κάνει ο σύλλογος σεισμοπλήκτων δήμου Μινώα Πεδιάδας “Η Ελπίδα”, σημειώνοντας ότι επιπλέον υπάρχει σπατάλη δημοσίου χρήματος καθώς ο δήμος, με βάση τον σχεδιασμό, έκανε τις σχετικές εργασίες και διαμόρφωσε υποδομές και τώρα όλα αυτά πάνε στα “σκουπίδια”.

“Καλούμε την πολιτεία να μην αθετεί τις υποσχέσεις της απέναντι στους σεισμόπληκτους. Υποσχέσεις που αθετούνται στα μάτια των σεισμόπληκτων χαρακτηρίζονται ως εξαγγελίες φωτογράφησης και ως εξαγγελίες διαφήμισης”, αναφέρει ο σύλλογος των σεισμοπλήκτων.

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην κοινωνία του Αρκαλοχωρίου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αναφορικά με τον μειωμένο αριθμό οικίσκων που θα παραλάβει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας για την φιλοξενία των σεισμόπληκτων.

Αρχικά είχαν υποσχεθεί πως θα αποσταλούν 124 οικίσκοι, με τους οποίους δεν καλυπτόταν πλήρως οι ανάγκες στέγασης. Σήμερα αυτός ο αριθμός μειώνεται δραματικά κατά 25 οικίσκους. Στο μεταξύ ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας έχει ήδη προβεί σε όλες τις κοστοβόρες απαραίτητες τεχνικές ενέργειες και εργασίες για την τοποθέτησή τους, σύμφωνα με τους οικίσκους που θα παραλάμβανε. Η ακύρωση αποστολής των 25 οικίσκων έχει ως αποτέλεσμα τα χρήματα των φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών να πετάγονται στα σκουπίδια.

Παράλληλα όμως εκατοντάδες  συμπολίτες μας θα κάνουν Χριστούγεννα στα αυτοκίνητα, σε σκηνές, στο γήπεδο μπάσκετ, σε ξενοδοχεία ή θα συνεχίζουν να παραμένουν φιλοξενούμενοι σε σπίτια γνωστών και φίλων.

Καλούμε εκ νέου την πολιτεία να μην αθετεί τις υποσχέσεις της απέναντι στους σεισμόπληκτους. 

Υποσχέσεις που αθετούνται στα μάτια των σεισμόπληκτων χαρακτηρίζονται ως εξαγγελίες φωτογράφησης και ως εξαγγελίες διαφήμισης.

   Για το Σύλλογο

                     Ο Πρόεδρος Ο  Γραμματέας
Κοκολάκης Μάρκος           Γκαντάτσιος Κώστας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί