Στο τραπέζι από την Κομισιόν υποχρεωτικός εμβολιασμός στην ΕΕ

Να ανοίξει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΕ ενάντια στον κορωνοϊό πρότεινε η φον ντερ Λάιεν

Είναι καιρός για την Ευρωπαϊκή Ένωση «να σκεφτεί» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ενάντια στον κορονοϊό, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η εν λόγω απόφαση ανήκει στα κράτη-μέλη.

«Είναι μία συζήτηση που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει» στην ΕΕ, δήλωσε η ίδια κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας και την εμφάνιση της παραλλαγής «Όμικρον» και σημείωσε ότι «πριν από 2-3 χρόνια, δε θα πίστευα ποτέ ότι θα ήμουν σήμερα μάρτυρας αυτού που βλέπουμε τώρα».

«Βλέπουμε αυτήν τη φρικτή πανδημία, έχουμε εμβόλια που σώζουν ζωές, αλλά δεν χρησιμοποιούνται από όλους. Και αυτό κοστίζει ζωές. Σήμερα στην ΕΕ, το 77% ενηλίκων είναι εμβολιασμένο, δηλαδή το 66% του γενικού πληθυσμού, που σημαίνει 150 εκ. άνθρωποι, το 1/3 της ΕΕ. Και αυτό είναι πολύ! Και γι’ αυτό είναι κατανοητό να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση τώρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εντός της ΕΕ. Θέλει συζήτηση, κοινή προσέγγιση», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφερόμενη στην παραλλαγή «Όμικρον» σημείωσε ότι η επιστημονική κοινότητα θα χρειασθεί 100 ημέρες για να προσαρμόσει την εμβολιαστική της απόκριση στην νέα παραλλαγή, ενώ όσον αφορά στην παραγωγή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid για τα παιδιά δήλωσε ότι οι δόσεις θα είναι διαθέσιμες στην ΕΕ στις 13 Δεκεμβρίου.

«Μίλησα με τις BioNTech/Pfizer για τα εμβόλια για παιδιά και είχα χθες μία καλή είδηση», σημείωσε η ίδια και πρόσθεσε ότι «έχουν την δυνατότητα να επιταχύνουν την παραγωγή. Με άλλα λόγια, τα εμβόλια για παιδιά θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί