Ο Μητσοτάκης «πονάει» στη Βουλή για το πρόστιμο των 100 ευρώ αλλά γελάει… στο Reuters (Βίντεο)

Μπορεί στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να δείχνει τον πόνο του για τους άνω των εξήντα που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα, αν επιλέξουν να μην εμβολιαστούν αλλά μιλώντας στο Reuters μάλλον το… διασκεδάζει!

Πώς θα επιβληθεί ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών; ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαστίζει αρχικά αλλά με μια εμφανή χαρά του απαντά: «Είναι απλό, είναι πρόστιμο! Πρέπει να το πληρώσεις».

Συγκεκριμένα σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την επιβολή μηνιαίου προστίμου των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους πολίτες 60 ετών και άνω προκειμένου να «πειστούν» να εμβολιαστούν, ο Κ. Μητσοτάκης είπε αρχικά ότι «θεωρούμε ότι αυτό που θα νομοθετήσουμε σήμερα είναι μία αναλογική αντίδραση … αφού εξαντλήσαμε όλα τα άλλα μέσα» για να εμβολιαστεί και το υπόλοιπο 17% αυτής της ηλικιακής ομάδας. Χαρακτήρισε εξάλλου «λογικό» το ύψος των 100 ευρώ για το μηνιαίο πρόστιμο που θα αφορά περίπου 500.000 πολίτες.

Αμέσως μετά στην ερώτηση «πώς θα επιβάλλετε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό;» ο πρωθυπουργός απάντησε σχεδόν γελώντας «είναι απλό: είναι πρόστιμο! Πρέπει να το πληρώσεις», συμπληρώνοντας με άνεση την αυτοματοποίηση της διαδικασίας δείχνοντας την ικανοποίησή του – προφανώς – για την αποτελεσματικότητα του μέτρου που σκέφτηκαν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί