Είσοδος μόνο για εμβολιασμένους στα χριστουγεννιάτικα πάρκα – Μόνο με PCR το πιστοποιητικό νόσησης για ανεμβολίαστους

Τι εισηγείται η Επιτροπή των Ειδικών της Υγείας

Την είσοδο και παραμονή στα θεματικά πάρκα μόνο για εμβολιασμένους ή όσους κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτά, αντίστοιχα, εισηγείται η Επιτροπή των Ειδικών της Υγείας.

Συνεπώς, στα θεματικά πάρκα πλέον οι εργαζόμενοι θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να έχουν νοσήσει, κάτι το οποίο πρέπει να αποδεικνύουν με τα σχετικά πιστοποιητικά για την εποχική τους απασχόληση σε αυτά.

Το ίδιο θα ισχύει και για τους επισκέπτες των εν λόγω εγκαταστάσεων, στους οποίους θα γίνεται έλεγχος κατά την είσοδό τους, όπως ακριβώς γίνεται και για την είσοδο των επισκεπτών στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Όσον αφορά τη διασπορά, παράλληλα ανέφερε: «είμαστε σε φάση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης. Θα μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self test που θα κάνουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι».

Επιπλέον, στην Επιτροπή συζητήθηκε ότι «οι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν πιστοποίηση νόσου εφεξής θα πρέπει να έχουν PCR, δεν αρκεί το rapid», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Εξαδάκτυλος, κάτι το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί