Απεργιακή διαμαρτυρία υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών από υγειονομικούς που διαμαρτύρονται για τις τεράστιες ελλείψεις εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού και για σειρά προβλημάτων στα νοσοκομεία στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες λένε «όχι» στις απολύσεις συμβασιούχων, στις αναστολές εργασίες λόγω της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και ζητούν μεταξύ άλλων ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, αύξηση και επέκταση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αυξήσεις μισθών και υγειονομικό επίδομα.

EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος, χαρακτηρίζει απελπιστική την κατάσταση στην υγεία εξηγώντας ότι δεσμεύονται συνεχώς χώροι ενώ δεν επαρκεί το προσωπικό και τονίζοντας υπάρχουν πολλοί διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

«Έχουμε χάσει 9.000 συναδέλφους από αναστολές εργασίας και συνταξιοδοτήσεις. Θέλουμε ενίσχυση στο σύστημα γιατί χάνουμε 100 ανθρώπους την ημέρα και αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Θέλουμε ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και μονιμοποίηση για το έκτακτο προσωπικό» δήλωσε.

EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί