Εξεταστική για λίστες Πέτσα: Για πρώτη φορά εξετάστηκαν μάρτυρες χωρίς να έχουν δοθεί όλα τα έγγραφα που ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση

Δεν έχουν τέλος τα προσκόμματα που θέτει η Νέα Δημοκρατία στην Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα, σε μία προσπάθεια να συσκοτίσει την πραγματικότητα. Μετά το μονοκομματικό προεδρείο, τον αποκλεισμό πολιτικών προσώπων και την «εξαφάνιση» Πέτσα, την ντροπολογία που κατέθεσε σε άσχετο νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, τώρα αποφάσισε να κρύψει σημαντικά έγγραφα.

Ειδικότερα, δεν διαβιβάστηκε στην Επιτροπή το σύνολο των εγγράφων που αιτήθηκε η αντιπολίτευση σε σχέση με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε όλα τα έγγραφα που ζητούνται και έρχονται να κοινοποιούνται στους εισηγητές των κομμάτων. Επίσης διαφώνησε με την έναρξη της εξέτασης μαρτύρων πριν έρθουν όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί, λέγοντας πως «πάντοτε από ό,τι έχω πληροφορηθεί από προηγούμενες εξεταστικές επιτροπές πρώτα ερχόντουσαν τα έγγραφα και μετά ξεκινούσε η εξέταση των μαρτύρων. Τώρα ξεκινάμε την εξέταση μαρτύρων χωρίς να μπορούμε να βασιστούμε σε κάποια έγγραφα για το πώς έχουν κατανεμηθεί τα κονδύλια ή τις καταβολές ενταλμάτων». Θέμα, που όπως υπογράμμισε «δεν είναι διαδικαστικό αλλά ουσιαστικό».

«Δεν κλήθηκαν οι απαιτούμενοι μάρτυρες, έχουμε μονοκομματικό προεδρείο, ε όχι και χωρίς τα έγγραφα που ζητήσαμε» σχολίασε χαρακτηριστικά ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα όσα διαδραματίστηκαν προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Εξεταστική Επιτροπή, που έκαναν λόγο για συγκάλυψη και μεθόδευση.

«Αποκαλυπτική η πρεμιέρα της εξεταστικής επιτροπής, όπου για πρώτη φορά εξετάστηκαν μάρτυρες χωρίς προηγουμένως να έχουν δοθεί όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Άλλη μία μεθόδευση της πλειοψηφίας που καταδεικνύει τον πανικό της και τα πραγματικά της κίνητρα για συγκάλυψη. Όσο και να προσπάθησε-λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, η αλήθεια είναι αμείλικτη» υπογραμμίζουν και προσθέτουν:

«Ατράνταχτη απόδειξη των όσων καταγγείλαμε χθες για την ν-τροπολογία, η σημερινή ομολογία Οικονόμου ότι “η ρύθμιση καταλαμβάνει εκκρεμείς καταβολές”.

Εάν πράγματι η διάταξη στην χθεσινή τροπολογία που κατέθεσε η Ν.Δ. έρχεται όπως ισχυρίζεται ο κ. Οικονόμου, να βελτιώσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τις διαφημιστικές καμπάνιες και να κάνει πιο ταχείς κι διαφανείς τις διαδικασίες ανάθεσης και πληρωμής το ερώτημα είναι: για ποιον λόγο δεν ακολουθήθηκε στις μέχρι τώρα αναθέσεις αλλά έδιναν ό,τι θέλουν και όπως θέλουν;

Ομολογούν δηλαδή ότι στην λίστα Πέτσα ο τρόπος που μοίρασαν τα χρήματα ήταν και νομικά εσφαλμένος και αδιαφανής, όπως άλλωστε συνηθίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τώρα “πατεντάρουν” την λίστα Πέτσα για πάσα χρήση και κατάχρηση.

Καλούμε λοιπόν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα γιατί εκθέτει περαιτέρω τους εντολείς του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί