Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Κασιμάτης για την αθλιότητα κατά της Φ. Γεννηματά

Το πρωτοβάθμια Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θα εξετάσει την περίπτωση της νέας αθλιότητας του Στέφανου Κασιμάτη ο οποίος με σχόλιό του το Σάββατο προσέβαλε βάναυσα τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

Δείτε επίσης: Αθλιότητα Κασιμάτη για την Φώφη Γεννηματά

Ο πρόεδρος του οργάνου, Γιάννης Αποστολόπουλος με ανάρτησή του τόνισε τα εξής: “Ο σεβασμός και η διακριτικότητα απέναντι σε πρόσωπα που βρίσκοντα σε κατάσταση πένθους ή άλλης δοκιμασίας είναι βασικός κανόνας της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Πέρα από τη γενική αρχή του σεβασμού της μνήμης νεκρού ανθρώπου.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ , στο οποίο υπηρετώ ως πρόεδρος, θα εξετάσει την περίπτωση δημοσιογραφικού σχολιασμού για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, για τον οποίο έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις”.

Θυμίζουμε ότι η φράση που προκάλεσε-δικαίως-θύελλα αντιδράσεων ήταν η εξής: «Αξιοσημείωτη ειρωνεία ότι, με τον θάνατό της, η μακαρίτισσα Φώφη προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από όσα είχε προσφέρει με τη ζωή της”.

Στο φύλλο της Δευτέρας τέλος, ο δημοσιογράφος επιχείρησε να δικαιολογηθεί γράφοντας ότι “ειλικρινά λυπούμαι για τον θόρυβο που προκάλεσε μία φράση στο σημείωμα του περασμένου Σαββάτου, διότι η επίμαχη φράση δεν είχε κατ’ ουδένα τρόπο σκοπό να θίξει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι προφανές ότι μία ακραία διατύπωση προκάλεσε ερμηνείες, που δεν απηχούσαν το περιεχόμενο όσων ήθελα να εκφράσω”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί