Καταστροφές από την κακοκαιρία σε Ήπειρο, Πάτρα και Τρίκαλα

Ανεμοστρόβιλος έπληξε το μεσημέρι το παραλιακό χωριό Καστροσυκιά στην Πρέβεζα. Δένδρα ξεριζώθηκαν ενώ σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές. Κεραμίδια και καπνοδόχοι έπεσαν από στέγες, έσπασαν τζαμαρίες, ενώ δέντρα ξεριζώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και στην παραλία της Καστροσυκιάς.

Στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσα-Πρέβεζα, στο ύψος της Καστροσυκιάς από την πτώση δέντρων διεκόπη για πολύ ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το τελευταίο 3ημερο την Ήπειρο, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου από κατολισθήσεις βράχων και φερτά υλικά. Από νωρίς το πρωί, 14 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους.

Καρδίτσα: Καταπτώσεις βράχων στην περιοχή της Αργιθέας

Τοπικές καταπτώσεις βράχων προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι σε ορισμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, κυρίως στην περιοχή της Αργιθέας, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τα συνεργεία της Π.Ε. Καρδίτσας, και των δήμων, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Νούσιος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος της στάθμης των ποταμών είναι σε κανονικά επίπεδα.

Τρίκαλα: Τα πρώτα χιόνια στον νομό – Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στην περιοχή της Μαρόσας στα 1.500 μέτρα υψόμετρο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, έχουν σημειωθεί καταπτώσεις βράχων στις περιοχές Πύλης, Μεσοχώρας, Μυροφύλλου, όπως και Πύλης- γέφυρα Αλεξίου, ενώ σε υψηλά επίπεδα είναι η στάθμη του Πορταϊκού ποταμού και του Πηνειού επίσης. Μάλιστα έχει διακοπεί η κυκλοφορά των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Μεγάλα Καλύβια- Μαγούλα, ενώ εννέα μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων συνδράμουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Αρκετά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στη Δυτική Αχαΐα

Η σημερινή κακοκαιρία που έπληξε την πόλη της Πάτρας με ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις προκάλεσε πλημμύρες από το ένα άκρο της πόλης μέχρι το άλλο με τα αυτοκίνητα να μετατρέπονται σε βάρκες και οι δρόμοι σε λίμνες μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ρίο, Μαρίνα, Πλαζ και Ακτή Δυμαίων ήταν οι περιοχές που «βούλιαξαν» από τα νερά της θάλασσας που βγήκαν στη στεριά.

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τη Δυτική Αχαΐα από την Παρασκευή. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ο επαρχιακός δρόμος Πέττα-Φιλοκάλι έχει υποχωρήσει και η διέλευση των οχημάτων είναι δύσκολη και επικίνδυνη.

Προειδοποίηση για κακοκαιρία με «δυνητικά επικίνδυνες ριπές ανέμων» για σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη, απηύθυνε ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτηση του στο Facebook δίνοντας και οδηγίες σε οδηγούς και πεζούς.

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε, σύμφωνα με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, η ισχυρή βροχόπτωση.

O Σάκης Αρναούτογλου, με αφορμή την πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ωρών, προτρέπει να αποφεύγεται το παρκάρισμα και η διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα και από περιοχές που μπορεί να αποκολληθούν ελαφριά αντικείμενα όπως γλάστρες, σπασμένα τζάμια κα.

Σημειώνει, επίσης, ότι τα φύλλα που έχουν πέσει από δέντρα σε βρεγμένο οδόστρωμα «το κάνουν να είναι τόσο ολισθηρό όσο και το χιόνι».

Ιδιαίτερη προσοχή ζητά ο Σάκης Αρναούτογλου από τους μοτοσικλετιστές καλώντας τους να είναι προετοιμασμένοι για «ισχυρές ριπές ανέμου σε ανοιχτές τοποθεσίες όπως πάνω σε γέφυρες».

Όσον αφορά, δε, τους οδηγούς ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει ότι θα πρέπει να κρατούν γερά το τιμόνι σε περίπτωση προσπέρασης φορτηγών ή λεωφορείων αλλά και να αποφεύγουν μεγάλα φορτία στις οροφές των οχημάτων τους.



Δείτε στο φωτορεπορτάζ του thebest.gr τι άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην περιοχή της Μαρίνας.
 

ibktuqopoj61a4e43100d96
lpekvllpje61a4e3f4906c5
lpryfgmuzo61a4e3ff43822
lqvjqumiqy61a4e3ff0be69
lzlwdwastp61a4e3fc9e7cf
wdfhwdjweo61a4e3fee0fcb

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί