Τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης ενώ στεφάνια κατέθεσαν στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη: ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές Ηρακλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, οι εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, κομμάτων, οργανώσεων αποστράτων. 

Νωρίτερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία όπου χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Α.Κ. Μ. Βερνιδάκης, ενώ ακολούθησε ομιλία για την Εθνική Αντίσταση από την διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Σκαλανίου Κατερίνα Κοπιδάκη. 

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη για τον Εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Αντίστασης 

Ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, φωτίζει μια από τις πιο ηρωικές περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Οι Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με θάρρος και γενναιότητα πάλεψαν απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, βάζοντας τα θεμέλια για την απελευθέρωση της χώρας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τους αγωνιστές εκείνης της περιόδου, ως διαχρονικά σύμβολα του αγώνα για την Ελευθερία και την Πατρίδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί