Καπραβέλος: Πολλοί ασθενείς χωρίς κορονοϊό πέθαναν στο δεύτερο κύμα περιμένοντας να χειρουργηθούν

Την σημασία αυστηροποίησης των μέτρων για τον κορωνοϊό τόνισε εκ νέου ο Νίκος Καπραβέλος, σημειώνοντας ότι πολλοί ασθενείς non Covid πέθαναν στο δεύτερο κύμα περιμένοντας να χειρουργηθούν.

Ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που η κατάσταση στα νοσοκομεία ήταν ασφυκτική και είχαν αναβληθεί τα τακτικά χειρουργεία, όταν ανανέωναν τις λίστες, πολλοί άνθρωποι είχαν πεθάνει περιμένοντας να χειρουργηθούν.

«Μετά το δεύτερο κύμα, πήγαμε να επικαιροποιήσουμε τις λίστες και είχαν πεθάνει πολλοί περιμένοντας ένα χειρουργείο. Αυτοί που είχαν λεφτά πήγαν στον ιδιωτικό τομέα και άλλοι που πήραμε τηλέφωνο μας έβριζαν. “Μας έλεγαν τώρα το θυμηθήκατε; Πάει, χάθηκε”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, ο κ. Καπραβέλος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και στην πολιτεία να λάβει αυστηρότερα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε όσους είναι άνω των 60 ετών, σε δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς και αστυνομικούς, αλλά και τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μόνο με αρνητικό τεστ, όπως έγινε στη Γερμανία. Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη να κλείσουν τα σχολεία για λίγες ημέρες και να λειτουργήσουν τα γήπεδα χωρίς φιλάθλους.

«Στα νοσοκομεία βιώνουμε τον εφιάλτη και την τραγωδία εδώ και αρκετές εβδομάδες. Σήμερα στο Παπανικολάου ξεκινάμε μια εφημερία, χθες διασωληνώσαμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ, πεθαίνουν συνέχεια συνάνθρωποί μας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ναι μεν υπάρχει επάρκεια σε οξυγόνο, ωστόσο τελειώνει πολύ γρήγορα. «Εκεί που γέμιζαν οι δεξαμενές μας κάθε 10-15 μέρες, τώρα τα γεμίζουμε ανά 2-3 μέρες», υπογράμμισε.

Τέλος, ο διευθυντής της ΜΕΘ, επισήμανε ότι δεν πρόκειται για μια απλή γριπούλα, αλλά για έναν ιό θανατηφόρο που αφαιρεί ζωές. «Όταν βλέπετε τα νοσοκομεία να καταρρέουν, οι ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, τα κρούσματα να είναι πάρα πολλά, δεν πρέπει τα μέτρα να είναι αυστηρά;», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί