Εγκατέλειψαν δίχρονο παιδάκι έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Εγκαταλελειμμένο βρέθηκε ένα παιδάκι περίπου δύο ετών στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου στην οδό Πατησίων.

Το παιδάκι που ήταν μέσα σε καροτσάκι έγινε αντιληπτό από μια γυναίκα που έβγαζε βόλτα τα σκυλιά της, το είπε στον φύλακα που είχε βάρδια και αυτός αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. Το μωρό έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι καλά στην υγεία του και δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Την υπόθεση για την οποία έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας έχει αναλάβει το τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων που αναζητά του γονείς τους και τους λόγους που άφησαν το παιδάκι εκεί.

Η αρχιφύλακας του μουσείου Τόνια Λιακοπούλου μίλησε στο newsit.gr και περιγράφει το χρονικό του εντοπισμού του εγκαταλελειμμένου βρέφους. «Ενημερώθηκα ότι η κ. Μαρία το εντόπισε, που είναι κάτοικος της περιοχής. Εμείς οι εργαζόμενοι του Αρχαιολογικού Μουσείου την γνωρίζουμε χρόνια γιατί βγαίνει με τα σκυλιά της. Βρήκε πίσω στους θάμνους στην πρασιά το καρότσι στις 9 το πρωί. Δεν πρέπει να ήταν πολύ ώρα εκεί γιατί ήταν ζεστό”.

Και συνεχίζει η κ. Λιακοπούλου. «Ο φύλακας που είχε εκείνη την ώρα βάρδια έχει δώσει ήδη κατάθεση. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία, το ΕΚΑΒ και κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

«Βρέθηκε πίσω από τους φοίνικες – Ήταν ανέκφραστο»

Συγκλονισμένος είναι ο φύλακας του Αρχαιολογικού Μουσείου που μαζί με μια κάτοικο της περιοχής βρήκαν το μικρό κοριτσάκι εγκαταλελειμμένο στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου στην οδό Πατησίων.

Ο κ. Νίκος, φύλακας του Αρχαιολογικού Μουσείου, ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που αντίκρισε μόνο του μέσα στο καρότσι το μικρό κορίτσι, όταν τον ενημέρωσε η γειτόνισσα που είχε βγάλει βόλτα τα σκυλιά της.

Ο ίδιος περιέγραψε στο newsit.gr πως βρισκόταν στο Μουσείο από τις 6 το πρωί, ενώ μέχρι τις 9 – οπότε και αντιλήφθηκαν το κοριτσάκι – δεν διακρίνονταν κάτι, καθώς το παιδί εγκαταλείφθηκε στον περιβάλλοντα χώρο, πίσω από τους φοίνικες.

Όπως είπε δεν πρέπει να το είχαν εγκαταλείψει για ώρα: «Άντε να το άφησαν εκεί 10 λεπτά πριν το βρει η κ. Μαρία. Πήρα την αστυνομία και παιδιά της ΟΠΚΕ ήταν δίπλα μας στην Τοσίτσα. Τους ειδοποίησα και αυτούς και ήρθαν αμέσως. Λίγο αργότερα ήρθαν και από το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας. Με κάλεσαν στο τηλέφωνο και από το τμήμα ανηλίκων».

Οι αστυνομικοί έψαξαν μήπως υπάρχει κάποιο σημείωμα στο καρότσι, χωρίς αποτέλεσμα ανέφερε ο κ. Νίκος: «Δεν υπήρχε τίποτα, μόνο πάνες».

Περιέγραψε πως το παιδί «ήταν καλά, ήταν ζεστό, καλά ντυμένο αλλά ήταν σαν ανέκφραστο το κοριτσάκι» ενώ λίγο αργότερα «ένας αστυνομικός την έπιασε στην αγκαλιά του και τότε λίγο φάνηκε να αναθαρρεί». Τέλος, σημείωσε πως οι αστυνομικοί «το πήγαν στο Παίδων. Ελπίζω να έχουμε σύντομα νέα του και να το δούμε».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το κοριτσάκι δεν είναι πάνω από δύο ετών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί