Ε. Αχτσιόγλου: Με διασωληνωμένους και νεκρούς εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση μειώνει τη χρηματοδότηση της Υγείας

«Η ΝΔ δεν έμαθε από την πανδημία ότι πρέπει να ενισχύουμε σταθερά και στιβαρά το δημόσιο σύστημα Υγείας» ραδιοφωνική συνέντευξή της η Ε. Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

«Η κυβέρνηση κατάρτισε τον Προϋπολογισμό του 2022 βασισμένη στην παραδοχή ότι “τελειώνουμε με την πανδημία”, το είπε ευθέως ο κ. Σκυλακάκης στη Βουλή. Αυτό αντανακλάται και στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “Realfm 97,8”.

«Η ΝΔ δεν έμαθε από την πανδημία ότι πρέπει να ενισχύουμε σταθερά και στιβαρά το δημόσιο σύστημα Υγείας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να λέει ότι είναι επαρκής η στήριξη του ΕΣΥ», όταν «συμπολίτες μας διασωληνώνονται και πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ», ενώ «όπως έγινε γνωστό πάνω από 130 ασθενείς, που θα έπρεπε να είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, επίσης, ότι «ο Προϋπολογισμός του 2022 αφαιρεί το σύνολο των μέτρων στήριξης της κοινωνίας και αφήνει απροστάτευτους εργαζόμενους, νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει ενσωματωμένη την κυβερνητική αντίληψη ότι δεν αλλάζει τίποτα, ακόμα και αν οι αλλεπάλληλες κρίσεις μας χτυπούν την πόρτα».

Η κυβέρνηση, σημείωσε, «επιβάλλει μία πολύ μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, της τάξης των 10 δισ. μέσα σε μία χρονιά, την οποία θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία», μάλιστα «επενδύει σε έσοδα από κατ’ εξοχήν άδικους φόρους, που χτυπούν τα λαϊκά νοικοκυριά και τα μεσαία στρώματα. Ενώ προβλέπει ανάπτυξη 4,5% το 2022, η αύξηση εσόδων από ΦΠΑ θα είναι της τάξης του 10%. Αντί να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας της κοινωνίας από τις ανατιμήσεις, εκμεταλλεύεται την ακρίβεια ως μέσο αύξησης φορολογικών εσόδων, αυτή είναι μία καθαρά αντικοινωνική πολιτική».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «πρέπει να υπάρξει σταθερή στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, στελέχωση με μόνιμες προσλήψεις, ενίσχυση των υποδομών και της πρωτοβάθμιας υγείας, όπως προβλέπει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το νέο ΕΣΥ. Επίσης, ένας εντελώς διαφορετικός σχεδιασμός για την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος, στο οποίο η κυβέρνηση έχει αποτύχει να πείσει τους πολίτες».

Επισήμανε, τέλος, ότι «είναι αναγκαία η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, για όσο διαρκεί το κύμα της ακρίβειας. Αυτό θα ανακούφιζε ουσιαστικά νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».​

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί