ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «Αυγή»: Δεν είχε ποτέ προνομιακές διαφημιστικές απολαβές, δεν έλαβε θαλασσοδάνεια με “αέρα”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με το πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης της εφημερίδας «Αυγή»:

«Η ΑΥΓΗ, η εφημερίδα της Αριστεράς, πρέπει να μείνει ζωντανή και να ισχυροποιηθεί. Είναι ζήτημα πολυφωνίας, είναι ζήτημα δημοκρατίας», τονίζει σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με  το πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης της εφημερίδας. Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα «δεν είχε ποτέ προνομιακές διαφημιστικές απολαβές από δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν έλαβε θαλασσοδάνεια με ‘αέρα’ όπως άλλοι όμιλοι του ενημερωτικού χώρου, έλαβε ψίχουλα από τις ‘Λίστες Πέτσα’ εν αντιθέσει με λαθρόβια μέσα ενημέρωσης που είναι εκλεκτά του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου». Αναφέρει ότι η «πολυετής κρίση στον Τύπο, η αρχή της οποίας τοποθετείται ακόμα και πριν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επέφερε βαριά πλήγματα» στην εφημερίδα, η οποία «με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του κόσμου της Αριστεράς στάθηκε όρθια». Ωστόσο, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μέσα στο περιβάλλον της πανδημίας, δημιουργούν εκ νέου συνθήκες οικονομικής ασφυξίας» και «για τους λόγους αυτούς, τίθεται σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης της εφημερίδας, το οποίο περιλαμβάνει και τη δυνατότητα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων στην ΑΥΓΗ».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ειδικότερα ότι: «το πρόγραμμα έχει εθελοντικό χαρακτήρα και προβλέπει ένα σημαντικό οικονομικό κίνητρο για τους εργαζόμενους που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό. Στόχος είναι οι οικειοθελώς αποχωρούντες να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή εξασφάλιση. Για αυτό τον λόγο, άλλωστε, η ΑΥΓΗ επέλεξε να μην αξιοποιήσει ουδεμία από τις αντεργατικές προβλέψεις που πρόσφατα ψηφίστηκαν. Το πρόγραμμα απηχεί τον αναγκαίο σεβασμό στους εργαζόμενους και αναγνωρίζει την προσφορά τους στην εφημερίδα. Η επιτυχία του, θα κρίνει και την επιβίωση της».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η «η ΑΥΓΗ από το 1952 μάχεται για την ενημέρωση» και τονίζεται ότι «σε καιρούς δύσκολους για την κοινωνία και την χώρα στάθηκε όρθια, αναδεικνύοντας την πραγματικότητα, παλεύοντας για τα δίκαια του λαού από την θέση της Αριστεράς, πρωτοστατώντας στους κοινωνικούς αγώνες». «Για να παραμείνει όρθια χρειάστηκαν αγώνες και θυσίες. ‘Αντεξε σε χαλεπούς καιρούς και απέκρουσε τις επιθέσεις εναντίον της, ενώ μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας της από τη Χούντα, επανήλθε συμμετέχοντας από την πλευρά της στους αγώνες για την κοινωνική δικαιοσύνη», υπογραμμίζεται.

Τέλος, όμως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε και παραμένει ανέκαθεν πιστός στην αρχή της διαχείρισης των οικονομικών του με άξονα την διαφάνεια. Στηρίχθηκε και στηρίζεται μόνο στην κρατική χρηματοδότηση και τις εισφορές των μελών του, δεν έλαβε ποτέ θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες που δάνεισαν με σχεδόν 300 εκατομμύρια την ΝΔ, αποπλήρωσε μέχρι και το τελευταίο ευρώ των δανείων του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί