Σοκάρει βίντεο από το Κερατσίνι: Έσπρωχναν με το πόδι την 8χρονη να δουν αν ζει, ενώ είχε συνθλιβεί από την πόρτα

Έβλεπαν την 8χρονη και δεν έκαναν τίποτα

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο προβάλει όλη τη φρίκη και την τραγωδία που συντελέστηκε στο Κερατσίνι, όπου ένα 8χρονο κορίτσι βρήκε τραγικό θάνατο όταν εγκλωβίστηκε από τη βαριά πόρτα ενός εργοστασίου.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στο Κερατσίνι: 8χρονο κορίτσι σφήνωσε σε μεταλλική πόρτα εργοστασίου και πέθανε

Δυστυχώς η υπόθεση του θανάτου της 8χρονης στον χώρο του εργοστασίου στο Κερατσίνι, είναι ακόμα πιο τραγική από όσο είχε διαφανεί αρχικά. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάστηκε βίντεο που αποτυπώνει όλη τη φρίκη, κάνοντας ακόμα και την παρουσιάστρια, Μάρα Ζαχαρέα, να «λυγίσει» και να δακρύσει στον αέρα.

Η μικρή Όλγα στεκόταν εκείνο το απόγευμα μπροστά στη βαριά πόρτα, την ώρα που εκείνη έκλεινε. Στο βίντεο φαίνεται να βάζει το χέρι της, πιστεύοντας ότι λειτουργεί με φωτοκύτταρο. Είδε ότι η πόρτα δεν σταματά. Έκανε ένα βήμα πίσω και στη συνέχεια έφυγε προς τα εμπρός…

Το βίντεο που μετέδωσε το δελτίο του Star αποτυπώνει καρέ καρέ την τραγωδία που εκτυλίχθηκε από τη στιγμή που το κοριτσάκι σφηνώθηκε στη μεταλλική πόρτα, βάρους μισού τόνου. Το κοριτσάκι επί 20 λεπτά πάλευε να πάρει ανάσα, όμως δεν την έβλεπε κανείς και έσβηνε σιγά σιγά, αβοήθητη.

Κερατσίνι: Την είδαν νεκρή και δεν αντέδρασαν

Περίπου 20 λεπτά αργότερα, ένας υπάλληλος πέρασε από το σημείο, ωστόσο συνέχισε την πορεία του σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Σχεδόν ένα λεπτό αργότερα, ο υπάλληλος επέστρεψε και, αντί να κάνει την αυτονόητη κίνηση και να βοηθήσει το παιδάκι, κατευθύνθηκε προς στην αποθήκη.

Στο βίντεο φαίνεται ο υπάλληλος να μιλά στο κινητό, να περνά πάλι μπροστά από το άτυχο κοριτσάκι και να μην αντιδρά για μια ακόμη φορά.

Την Όλγα πλησίασε για πρώτη φορά άνθρωπος λίγα λεπτά πριν από τις 18.00, ο οποίος ωστόσο και πάλι επέλεξε να κρατήσει απόσταση από το σημείο. Πέρασαν 24 λεπτά από την ώρα που σφηνώθηκε το παιδί και κανείς δεν είχε πλησιάσει για να δει αν χρειάζεται τις πρώτες βοήθειες.

Τρία λεπτά πριν από τις 18.00, η πόρτα τελικά άνοιξε και το άψυχο κορμί του παιδιού σωριάστηκε στο έδαφος. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πέρασε ένα λεπτό μέχρι να πλησιάσουν δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι τελικά φαίνεται πως άφησαν την οκτάχρονη στο έδαφος.

Κάποιος τη σκούντηξε με το πόδι

Πέντε λεπτά αργότερα, πλησίασε τη μικρή ένας υπάλληλος. Τη σκούντηξε με το πόδι του, ενώ μιλούσε στο κινητό, και φαίνεται σαν να περιέγραφε σε κάποιον το θέαμα που έχει μπροστά του.

Πέρασαν ακόμη 31 λεπτά, όταν στον χώρο του εργοστασίου εισήλθε ένα φορτηγό. Στις 18:34 η πόρτα έκλεισε ξανά, με τη μικρή Όλγα να σφηνώνεται εκ νέου. Κανένας όμως δεν έτρεξε προς το μέρος της.

Οι σκληρές και απάνθρωπες εικόνες που προβλήθηκαν, προκαλούν τη φρίκη και την οργή της κοινωνίας. Ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας σχετικά με την υπόθεση ανέφερε πως η αστυνομία βρέθηκε έξω από το εργοστάσιο εντελώς τυχαία και δεν είχε ειδοποιηθεί από κανέναν εκ των εργαζόμενων.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως στη διάρκεια περιπολίας στην περιοχή, οι αστυνομικοί είδαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έξω από την είσοδο του εργοστασίου κι έτσι προσέγγισαν για να δουν τι συμβαίνει, για να διαπιστώσουν κι αυτοί το τραγικό συμβάν.

Μαρτυρίες «καίνε» τους υπεύθυνους του εργοστασίου

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον φρικιαστικό χαμό της 8χρονης στις εγκαταστάσεις εργοστασίου στο Κερατσίνι, έρχονται στο φως οι καταθέσεις των εργαζομένων της εταιρείας αλλά και αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στο σημείο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε τα προηγούμενα 24ωρα το Mega, μετά τα όσα έχει καταθέσει στο Τμήμα Ασφάλειας Κερατσινιού ο υπεύθυνος βάρδιας της 17ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί από τους υπάλληλους το εργοστάσιο και κάνεις να μην βρίσκεται στον χώρο όταν φτάσουν εκεί ΕΛ.ΑΣ. και ΕΚΑΒ.

«Μου λέει “Δεν βλέπεις;” και τότε αντίκρισα σφηνωμένο το σώμα ενός κοριτσιού. Πήγα προς το μέρος της και διαπίστωσα ότι το κοριτσάκι ήταν νεκρό. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα πατώντας το κουμπί αλλά είχε μπλοκάρει. Κατάφερα να την ξεκολλήσω από την ασφάλεια. Αμέσως τότε έτρεξα προς τον … και τον ρώτησα σαστισμένος “τι να κάνω”. Μου είπε να πάρω το 166. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, μου δόθηκε εντολή να κλείσω το εργοστάσιο και να φύγω. Δε θυμάμαι από ποιον έλαβα την εντολή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προϊστάμενος παραγωγής που ανέφερε στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση ότι έφυγε από το εργαστήριο καθώς ήταν κουρασμένος.

«Στις 17:50 με πήρε τηλέφωνο ο … και κατάλαβα πως ήταν τρομαγμένος. Μου είπε “Πρέπει να έχει γίνει κάποιο ατύχημα. Βλέπω έναν άνθρωπο στην πόρτα στριμωγμένο”. Εγώ τότε ενημέρωσα τηλεφωνικά τον προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών και τον ιδιοκτήτη, ο οποίος μου είπε να σταματήσει η παραγωγή και να φύγουν οι εργάτες. Επειδή βρισκόμουν σε κατάσταση σοκ και ένιωθα ταχυκαρδίες και έντονη δυσφορία, σοκαρισμένος πήγα στο σπίτι μου ώστε να συνέλθω».

Κανείς δεν ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ

Αποκαλυπτικός είναι και ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο περίπου στις 18:30 και για σχεδόν τρεις ώρες κανείς από το εργοστάσιο δεν τους ενημέρωνε για το τι έχει συμβεί.

«Φτάνοντας στο σημείο αρχικά δεν εντοπίσαμε κάτι και κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων για περισσότερες πληροφορίες προσεγγίσαμε την κεντρική θύρα του εργοστασίου και μόλις ανοίξαμε την καγκελόπορτα είδαμε κάτω το κοριτσάκι. Παραμείναμε στον χώρο έως τις 21:10 και κανένας υπεύθυνος υπάλληλος της επιχείρησης δεν προσήλθε για να μας αναφέρει λεπτομέρειες για το περιστατικό».

Συμφώνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος της 8χρονης οφείλεται σε ασφυξία και εσωτερική αιμορραγία.

«Ο θάνατος της 8χρονης δεν ήταν ακαριαίος, υπέφερε» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

«Το θέμα είναι ότι πέθανε ένα 8χρονο κοριτσάκι και ξέρουμε πως έγινε» είπε ο κ. Μπαρκαγιάννης ο οποίος έκανε λόγο για κακουργηματική πράξη της εταιρείας στο Κερατσίνι, μιλώντας τα προηγούμενα 24ωρα στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με την κατηγορία για τους γονείς, καθώς το παιδί βρέθηκε σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι του, ο κ. Μπαρκαγιάννης είπε ότι «δεν αρνούμαστε το περιστατικό, αλλά δεν ξέρουμε πως βρέθηκε εκεί το κοριτσάκι, δεν υπάρχουν απαντήσεις».

«Το θέμα είναι ότι πέθανε ένα 8χρονο κοριτσάκι και ξέρουμε πως έγινε» είπε ο κ. Μπαρκαγιάννης ο οποίος έκανε λόγο για κακουργηματική πράξη της εταιρείας που δεν είχε φωτοκύτταρο στην πόρτα, καθώς όπως σημείωσε «είναι υποχρεωτικό να υπάρχει φωτοκύτταρο σε τέτοιες πόρτες».

Ο κ. Μπαρκαγιάννης ανέφερε ότι «ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος, το κοριτσάκι υπέφερε».

Στην συνέχεια αποκάλυψε στοιχεία που όπως είπε προκύπτουν από την δικογραφία. Όπως είπε το παιδί ήταν σε όρθια θέση και όταν βρέθηκε άνοιξαν την πόρτα, έπεσε κάτω και κανείς δεν πήγε να δει αν ζει. Το σώμα ήταν μισό μέσα μισό έξω, ανέφερε ο κ. Μπαρκαγιάννης και πρόσθεσε ότι ξανάκλεισαν την πόρτα η οποία συνέθλιψε το κορίτσι, ενώ υποστηρίζει ότι κανείς δεν κάλεσε την Αστυνομία και έφυγαν όλοι από το σημείο.

«Οι αστυνομικοί είπαν ότι τυχαία βρέθηκαν στο σημείο καθώς έκαναν περιπολία», σημείωσε ο κ Μπαρκαγιάννης, ενώ τέλος παραδέχτηκε ότι «υπάρχει κατηγορία για την οικογένεια αλλά δεν την δεχόμαστε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί