Σ. Βαρδάκης: «Στον αέρα και απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την παράταση των συμβάσεων και κατ’ επέκταση την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις Κ.Ομ.Υ., προχώρησαν 45 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Οι εργαζόμενοι στις εν λόγω μονάδες, από την πρώτη στιγμή και όλο αυτό το διάστημα, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Η επιβράβευση της Κυβέρνησης για τον αγώνα αυτών των ανθρώπων είναι η μη έγκαιρη παράταση των συμβάσεών τους, από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και μετά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για μη καταβολή της μισθοδοσία τους, για τον μήνα Οκτώβριο 2021.

Είναι απαράδεκτο σε εποχές πανδημίας, να αφήνονται απλήρωτοι εκείνοι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος του μηχανισμού καταγραφής της γενικής εικόνας της πανδημίας. 

Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον Αρμόδιο Υπουργό, για ποιους λόγους δεν εκδόθηκε έγκαιρα η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στην παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στις Κ.Ομ.Υ., αλλά και να μάθουν σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προχωρήσει, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι άμεσα, χωρίς ούτε μια μέρα καθυστέρηση, πέρα από την προβλεπόμενη ημερομηνία (27/11) καταβολής της μισθοδοσίας τους, καθώς οποιαδήποτε υπαιτιότητα βαρύνει τους αρμοδίους και όχι τους εργαζόμενους.

Τέλος οι Βουλευτές, με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού  για τις παροχές προς τους υγειονομικούς «πρώτης γραμμής», ως επιβράβευση για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ζητούν να αποσαφηνιστεί αν θα τύχουν των παροχών που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, για τους υγειονομικούς και οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί