Μεγάλες ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ιόνιο, δυτική Αχαΐα και Ηλεία χτυπά το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από τα ξημερώματα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια και χωράφια με καλλιέργειες.

Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Ηλεία και δυτική Αχαΐα έχουν βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» του νέου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τα χώρα από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στο Ιόνιο τα φαινόμενα «χτύπησαν» τη Ζάκυνθο προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Από τη δυνατή νεροποντή δημιουργήθηκαν προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε σπίτια και καταστήματα.

Η μεγάλη κακοκαιρία έπληξε κυρίως την πόλη της Ζακύνθου, το Αργάσι, το Καλαμάκι και το Βασιλικό όπου σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ τόνοι λάσπης έκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από το Αργάσι προς το Βασιλικό.

Κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή του Κρυονερίου με τον δρόμο να κλείνει για λίγη ώρα. Οι δυνατοί άνεμοι ξήλωσαν τη στέγη από το κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου και τη μετέφεραν στον πίσω δρόμο με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένο όχημα.

Τέλος, σε πολλά χωριά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τους τεράστιους όγκους νερού που έπεσαν στο νησί.

Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα οι σφοδροί άνεμοι της τάξεως των 7-8 μποφόρ που πνέουν στο νησί έχουν προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για δέκα κοπές δέντρων, κυρίως στην Κεντρική Κέρκυρα.

Στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κέρκυρας, οι δυνατοί άνεμοι σήκωσαν την περίφραξη.

Δυτική Αχαϊα – Ηλεία

Σε λίμνες έχουν μετατραπεί χωράφια με καλλιέργειες στη δυτική Αχαϊα. Συνεργεία του δήμου επιχειρούν από νωρίς το πρωί σε Μποντέικα, Λάππα, Άραξος, Σαγέικα και Λακόπετρα.

Σύμφωνα με το thebest.gr ένα πεύκο έπεσε από τους ανέμους νωρίς το πρωί στην Παραλία Κάτω Αλισσού. Ο δρόμος που οδηγεί στο κάμπιγκ της περιοχής έκλεισε μέχρι να απομακρυνθεί το δένδρο από το σημείο.

Προβλήματα στην Ηλεία έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει κυρίως περιοχές των δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας.

Βροχερός καιρός τις επόμενες 5 ημέρες

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες έως την Τρίτη καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα σαρώσουν την χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη και της κίνησης του αεροχειμάρρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί