Η ημερομηνία ορόσημο που θα κρίνει τα μέτρα των Χριστουγέννων

Στο τραπέζι έχουν τεθεί από τους ειδικούς και νέα μέτρα ενώπιον της έξαρσης της πανδημίας του κορονoϊού στη χώρα μας με φόντο την ασφυξία στο ΕΣΥ και τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως περιμένει να δει το πώς θα κυλήσει η εμβολιαστική καμπάνια.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπάρχει και μια ημερομηνία-ορόσημο, συγκεκριμένα η 13η Δεκεμβρίου, οπότε και θα έχει αποτυπωθεί ο αριθμός των πολιτών, άνω των 60 ετών που πείστηκαν να εμβολιαστούν είτε για πρώτη φορά, είτε με την τρίτη, ενισχυτική δόση.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι επίσης το όριο που έχει δώσει ο πρωθυπουργός για να κάνουν την τρίτη δόση όσοι έχουν συμπληρώσει έως και επτά μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ώστε να συνεχίσει να ισχύει το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού και άρα και οι «ελευθερίες» που δίνει.

Παράλληλα, η 13η Δεκέμβρη είναι σημαντική, γιατί εκτιμάται πως όσοι θα έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου θα έχουν καταφέρει να «χτίσουν» ικανοποιητική ανοσία έως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σημειώνεται πάντως πως -στην παρούσα φάση τουλάχιστον- τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν πως δεν θα υπάρχει lockdown για εμβολιασμένους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να προστεθούν κάποιοι επιπλέον περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους.

Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

  • Rapid test στα σουπερμάρκετ
  • Click away για ανεμβολίαστους
  • Διπλή μάσκα ΜΜΜ, ffp2 (σ.σ οι ενισχυμένες)
  • Μένουν ως έχουν τα φαρμακεία

Επιπλέον, ένα ακόμη μέτρο που δεν αποκλείεται να συζητηθεί είναι ο οριστικός αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από την εστίαση. Η απαγόρευση δηλαδή να κάθονται και στους εξωτερικούς χώρους ουσιαστικά θα οδηγεί και στον πλήρη αποκλεισμό τους. Ωστόσο το μέτρο αυτό είναι και το τελευταίο στη λίστα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν να ζυγίζουν ιδιαίτερα και το ζήτημα του πολιτικού κόστους που συνεπάγονται τέτοιου είδους αποφάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί