Αποχώρησε ο Φαν Σιπ από την εθνική ομάδα

Χώρισαν οι δρόμοι της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με τον Τζόνι Φαν Σιπ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος, με σχετική δήλωσή του.

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής σημείωσε μεταξύ άλλων πως υπήρχαν συζητήσεις για να συνεχίσει στο ίδιο πόστο, ωστόσο υπογράμμισε με νόημα πως «η ΕΠΟ πήρε τόσο πολύ χρόνο για να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον, κάτι που με έκανε ένιωσε να νιώσω πως ήταν η ώρα να αποχωρήσω».

Σημειώνεται ότι η ΕΠΟ φέρεται να έχει συζητήσεις κατά το τελευταίο διάστημα, με άλλους προπονητές για τη θέση του ελληνικού πάγκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 58χρονος προπονητής δεν κατάφερε να οδηγήσει το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης, όπως είναι το Μουντιάλ του 2022.

Η ανακοίνωση του Φαν Σιπ

Θα ήθελα να ανακοινώσω πως μαζί με την προπονητική μου ομάδα, αποφάσισα μετά από δυόμισι χρόνια να μην συνεχίσω ως ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος και να αποχωρήσω παρότι το συμβόλαιο μου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2021. Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας τον Αύγουστο του 2019 και στην αρχή επικεντρωθήκαμε στο να αλλάξουμε την φιλοσοφία και τον σχηματισμό της ομάδας.

Παρουσιάσαμε ένα νεανικό σύνολο, με ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους παίκτες που θα έκαναν υπερήφανο το μέλλον της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας. Πιστεύουμε πως δημιουργήσαμε ένα ομαδικό πνεύμα ανάμεσα στους παίκτες και όλοι ήμασταν συγκεντρωμένοι στην νούμερο νέο προτεραιότητά μας: Στην εθνική ομάδα και το ποδόσφαιρο. Δουλέψαμε μαζί σκληρά, αλλάξαμε την μέθοδο προπόνησης και το στιλ παιχνιδιού και δώσαμε μια νέα ταυτότητα στην ομάδα μας.

Σε αυτή την πορεία πετύχαμε καλά και λιγότερο καλά αποτελέσματα αλλά πάντα είχαμε το όραμα για το πως θα παίξουμε και θα μεγαλώσουμε ως ομάδα. Υπήρχαν συζητήσεις για να συνεχίσουμε μαζί σε αυτό τον δρόμο αλλά η ΕΠΟ πήρε τόσο πολύ χρόνο για να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον, κάτι που με έκανε ένιωσε να νιώσω πως ήταν η ώρα να αποχωρήσω.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί