Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά με τροπολογία την άρση της πατέντας για τα εμβόλια – Καταψηφίστηκε από όλη την ευρωομάδα της ΝΔ

Τροπολογία για την άρση των δικαιωμάτων της πατέντας των εμβολίων για τον κορονοϊό για «να ενισχυθεί η παγκόσμια πρόσβαση σε οικονομικώς προσιτά εμβόλια» ζητά τo Ευρωκοινοβούλιο.

Η τροπολογία εγκρίθηκε με 333 υπέρ, 328 κατά και 26 αποχή. Την υπερψήφισαν σύσσωμες η Αριστερά, Σοσιαλιστές & Πράσινοι. Καταψηφίστηκε από όλη την ευρωομάδα της ΝΔ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, «την πρόταση καταψήφισαν πάλι οι 8 ευρωβουλευτές της ΝΔ».

Συγκεκριμένα καταψήφισαν οι Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης.

«Η δημόσια υγεία, πάνω από τα κέρδη των Big Pharma!» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

 Κ. Αρβανίτης: Η ΝΔ στηρίζει σταθερά τα κέρδη των πολυεθνικών του φαρμάκου

«Στην αρχή ήταν η ανάγκη να υπάρξει επάρκεια εμβολίων για τους πολίτες της ΕΕ. Τώρα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης της πατέντας για να αποκτήσουν πρόσβαση και οι φτωχότερες χώρες. Κάθε φορά που η Αριστερά και άλλες Προοδευτικές Δυνάμεις κερδίζουμε μια σχετική ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Νέα Δημοκρατίας καταψηφίζει στηρίζοντας σταθερά τα κέρδη των πολυεθνικών του φαρμάκου. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν και στην Ελλάδα και στην ΕΕ» σημείωσε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης.

Δείτε το έγγραφο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί