Στο 8ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο και το 66ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο o Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτηw

Σήμερα, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, επισκέφθηκε το 8ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο καθώς και το 66ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Πρότυπων & Πειραματικών Σχολείων Κρήτης και Διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής & Laser του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ), καθ. Σπ. Αναστασιάδη, τον πρόεδρο του κοινού ΕΠΕΣ των 66ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου και 8ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείο Ηρακλείου, Καθηγητή Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο Κρήτης, κ. Γεώργιο Μανωλίτση, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Εμμ. Μπελαδάκη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς του Δήμου Ηρακλείου, κ. Στ. Αρχοντάκη.

Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις Διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών και των νέων διδακτικών μεθόδων, την ανάπτυξη καθώς και τους τρόπους διοίκησης και λειτουργίας μιας πειραματικής σχολικής μονάδας, δεδομένου ότι τα Πειραματικά Σχολεία σχεδιάστηκαν να συμβάλλουν στον καλύτερο εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής, προκειμένου να καλλιεργηθούν και να διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα.

Επίσης, σήμερα ο κ. Καρτσωνάκης συμμετείχε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η κ. Μαρία Κασωτάκη, Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Κρήτης, με θέμα τον προγραμματισμό της επίσκεψης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο πλαίσιο του ελέγχου των επιδόσεων για την Ψηφιοποίηση των Σχολείων. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν στελέχη της ΕΥΔ Ε.Π., Διευθυντές σχολικών μονάδων καθώς και η κ. Βάλια Ανδρεαδάκη, Διευθύντρια της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διοικητικής, Οικονομικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης της ΠΔΕ Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί