Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης στο Ηράκλειο

Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, ανακοινώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κ. Νίκος Συριγωνάκης.

Αναλυτικά:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  

I. ΓΕΝΙΚΑ

Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Νοεμβρίου 2021 :

–  Γενικός σημαιοστολισμός

–  Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 28ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της επετείου.

ΙΙ. ΕΙΔΙΚΑ

ΩΡΑ 8:00 

 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 10:30

Επίσημη Δοξολογία στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά. 

Προσέλευση επισήμων και Αρχών.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα ακολουθήσει ομιλία, από την κ. Κοπιδάκη Αικατερίνη, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σκαλανίου.

ΩΡΑ 11:00

Τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Προσέλευση επισήμων και Αρχών στο χώρο του μνημείου.

  1. Επιμνημόσυνη δέηση

2) Κατάθεση στεφάνων από τους :

-Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

-Εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές Π.Ε. Ηρακλείου,   Ευρωβουλευτές  

-Περιφερειάρχη Κρήτης

-Δήμαρχο Ηρακλείου

-Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

-Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου

-Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

-Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

-Πρόεδρο Δ.Ε. Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης

-Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου

-Λιμενάρχη Ηρακλείου

-Εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος

-Πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηρακλείου-Ν. Λασιθίου

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

-Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών

-Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας

-Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ Κρήτης και Δωδεκανήσου

-Αναπηρικές Οργανώσεις

-Εφεδροπολεμικές Οργανώσεις

-Αντιστασιακές Οργανώσεις που εδρεύουν στη Π.Ε. Ηρακλείου

– Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

-Πρόεδρους Συλλόγων – Σωματείων

3) Τήρηση ενός λεπτού σιγής

4) Ανάκρουση  Εθνικού Ύμνου  

ΏΡΑ 17:00 

Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Παρακαλούμε, όσους από τους παραπάνω επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, να ενημερώσουν για την κατάθεση μέχρι την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 την κ. Μαυριτσάκη Ειρήνη στο τηλέφωνο 2813400374 (Ώρες επικοινωνίας: 08.00-14.30)

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν:

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές, οι Ευρωβουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι Πρόξενοι, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, Προϊστάμενοι Δικαστικών Γραφείων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος ΠΕΔ, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Ηρακλείου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηρακλείου, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ηρακλείου, τα Πολιτικά Κόμματα, οι πρώην Υπουργοί  πολιτικών και υπηρεσιακών Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων, οι πρώην Ευρωβουλευτές και Βουλευτές, οι πρώην Νομάρχες και Δήμαρχοι Ηρακλείου, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, οι Πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων, οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία, κατά ιεραρχική τάξη, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας, του Ναυτικού, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, οι Πρόεδροι των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων, οι Εκπρόσωποι Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, ο Περιφερειάρχης Ε.Ε.Σ., Πρόεδροι Επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, οι Πρωτοδίκες, ο Γενικός Διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης,  οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας 

Κρήτης,  ο Διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ο Διευθυντής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, οι Προϊστάμενοι Δημόσιων Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, τα Μ.Μ.Ε. και οι πολίτες. 

Σας ενημερώνουμε ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί