Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου: Ακατάλληλοι και μη αξιόπιστοι οι διαγνωστικοί έλεγχοι που γίνονται με τη συλλογή σιέλου μέσα σε κυπελάκι

“Οι πολίτες να ζητούν οι διαγνωστικοί  έλεγχοι να γίνονται με τη λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος”

Να ζητούν να γίνονται οι διαγνωστικοί  έλεγχοι με τη λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος καλεί μέσω ανακοίνωσής του τους πολίτες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, επικαλούμενος νεότερες οδηγίες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες αναφέρουν ότι η πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων (Rapid tests) που πραγματοποιείται με τη συλλογή σιέλου μέσα σε κυπελάκι θεωρείται ως ακατάλληλη και μη αξιόπιστη.

Στην ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί αναφέρουν:

Αγαπητοί συμπολίτες,

          σύμφωνα με νεότερες οδηγίες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Υπουργείου Υγείας η πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων (Rapid tests) που πραγματοποιείται με τη συλλογή σιέλου μέσα σε κυπελάκι θεωρείται ως ακατάλληλη και μη αξιόπιστη. Ως εκ τούτου τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου δεν πρέπει να καταχωρούνται στην πλατφόρμα των Rapid tests. Για το λόγο αυτό σας συνιστούμε να ζητάτε οι διαγνωστικοί  έλεγχοι να γίνονται με τη λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος. Σχετικές συστάσεις έχουν γίνει στα φαρμακεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί