Στη Βουλή από τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το αίτημα των μαθητών του ΓΕΛ Μελεσών για μοριοδότηση στις Πανελλαδικές

Στη Βουλή, με τη μορφή Αναφοράς προς την υπουργό Παιδείας έπειτα από πρωτοβουλία του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, με τη συνυπογραφή των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, κατατέθηκε η επιστολή των μαθητών του ΓΕΛ Μελεσών με την οποία ζητάνε την μοριοδότησή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του δεκαπενταμελούς συμβουλίου, μετά των καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, τα σπίτια των περισσότερων μαθητών έχουν χαρακτηριστεί κίτρινα ή κόκκινα και πολλοί αναγκάζονται να φιλοξενούνται σε συγγενείς ή πρόχειρα καταλύματα. Το παραπάνω γεγονός, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα, έχει ως συνέπεια την αδυναμία συγκέντρωσης στη μελέτη και την ανατροπή κάθε σχεδιασμού προετοιμασίας. Παραθέτοντας αντίστοιχα παραδείγματα μοριοδότησης σεισμόπληκτων μαθητών από την Σάμο το σχολικό έτος 2020-2021, τη Χίο, τα Ψαρά και τη Λέσβο το σχολικό έτος 2017-2018, οι μαθητές ζητάνε να γίνει αντίστοιχη ρύθμιση και για την μοριοδότηση όλων των μαθητών της Γ’ λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021-22.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί