ΠΟΕΔΗΝ: Δεκάδες διασωληνωμένοι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ

«Χείμαρρος» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ περιγράφει το «μακελειό» με τις διασωληνώσεις στα «ανοχύρωτα» νοσοκομεία και κάνει έκκληση για εμβολιασμό

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις την τραγικότητα της κατάστασης» στα νοσοκομεία της χώρας δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, δίνοντας μία σειρά από στοιχεία, με δεκάδες διασωληνωμένους που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 15 διασωληνωμένοι στις κλινικές, ενώ στον Βόλο μέσα σε ένα τετραήμερο έχουν σημειωθεί 17 θάνατοι εκτός ΜΕΘ.

Στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το 1/3 των ασθενών είναι με μηχανήματα High Flow. Ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση. Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους. Το 80% των ασθενών καταλήγει εκτός ΜΕΘ.

Στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, από τους 180 νοσηλευόμενους ασθενείς, οι 50 με 60 είναι με μηχανήματα High Flow.

«12 διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν πριν λίγο διασκορπισμένοι στις κλινικές. Παρατημένοι χωρίς εξοπλισμό και προσωπικό. Ούτε καν τους συγκεντρώνουν σε ένα χώρο όπως τα χειρουργεία, ΜΑΦ» καταγγέλλει ο Μ. Γιαννάκος και προσθέτει ότι «ούτως ή άλλως τα τακτικά χειρουργεία τα έκλεισαν. Αν και έλεγαν μέχρι χθες δεν θα κάνουμε μονοθεματικά τα νοσοκομεία. Το σύστημα κοιμάται ήσυχο. Τουλάχιστον θα πεθάνουν διασωληνωμένοι. Τελικά διασωληνώθηκαν τώρα 3 ακόμη στις κλινικές και έγιναν 15».

Από την Παρασκευή, όπως αναφέρει ο Μ. Γιαννάκος, σε ένα τετραήμερο πέθαναν 17. «Όλοι στις κλινικές. Κανένας από τους 17 δεν ήταν τυχερός να βρεθεί σε ΜΕΘ. Μεταξύ αυτών διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, πέθανε ένας 51χρονος και μία 56χρονη.

Στη Νίκαια, οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ είναι 8. «Χθες εφημέρευε και δεν είχε χώρο για εισαγωγή περιστατικών. Τους έδιωχναν σπίτι τους».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Εμβολιαστείτε…. Διπλές μάσκες παντού. Όταν αρρωστήσετε από κορωνοϊό να πάτε αμέσως στο νοσοκομείο. Το ζήτημα βέβαια είναι πού θα βρείτε γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης να σας παρακολουθεί σπίτι. Πάτε και ξαναπάμε σε εφημερεύοντα νοσοκομεία εάν δεν περνάνε τα συμπτώματα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί