Διαδικτυακή Παγκόσμια Λέσχη Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη

Πρόσκληση για τη διαδικτυακή Παγκόσμια Λέσχη Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη απευθύνει μέσω ανακοίνωσής της η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021  στις 19:00 ( ώρα Ελλάδας) για την Παγκόσμια Λέσχη Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη.

Στο κάλεσμά της η ΔΕΦΝΚ αναφέρει:

Ο καπετάν Μιχάλης του Μεγάλου Κάστρου, της Κρήτης και του Νίκου Καζαντζάκη, περισσότερο από τοπικός αρχηγός, παραπάνω από  τοπικός ήρωας της Επανάστασης του 1889, ένας αρχετυπικός χαρακτήρας, μια εμβληματική φυσιογνωμία της καζαντζακικής πένας, μάς συναντά λογοτεχνικά  την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), στη διαδικτυακή  συνάντηση – ομιλία που διοργανώνει το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), για την επέτειο των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Με οδηγό τον βουνίσιο Καπετάνιο – πάντα ζωντανό και επίκαιρο –  θα διατρέξουμε μαζί του την αφήγηση από το λιμάνι ίσαμε το βουνό, ξεγλιστρώντας ανάμεσα σε γλάστρες τριαντάφυλλα και κατηφέδες, ξεφυλλίζοντας, συνάμα, σκηνές και ιστορία που μοσκομυρίζουν λεμονανθό,  μπαρούτι και φρεσκοποτισμένη γης από το πάθος και τα πάθη της ζωής και του πολέμου, στις μάχες και στην πάλη της μαχόμενης Κρήτης και τ’ Ανθρώπου,  που συνέχει και αναδίδει, ασύνορα και πανανθρώπινα,  αξίες και ιδέες και το  ανοιχτό – πάντα ζωντανό – στο διαρκές παρόν Ιδεώδες της Ελευθερίας .

Τη λογοτεχνική ξενάγηση  επιμελείται  η Ρούλα Βουράκη, φιλόλογος, Υπεύθυνη της Τοπικής Επιτροπής Χανίων της ΔΕΦΝΚ. 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Σήφης Μιχελογιάννης, νομικός, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ και η Κατερίνα Ζωγραφιστού, καθηγήτρια γαλλικής  γλώσσας & φιλολογίας – Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ και Υπεύθυνη της Παγκόσμιας Λέσχης Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη .

Συντονίζουν η Σοφία Νταλαμπέκη, μαθηματικός, Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ και η Ζαχαριάκη Μαρία, γεωπόνος, Υπεύθυνη της Τοπικής Επιτροπής Ηρακλείου της ΔΕΦΝΚ .  

Η διαδικτυακή λέσχη ανάγνωσης θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM με τα παρακάτω στοιχεία σύνδεσης:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/81646504740?pwd=Vjk5T25CdVQ2WE80aUE5UG9vNG1Gdz09

Meeting ID: 816 4650 4740

Passcode: 778256

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: secretary.siank.gr@gmail.com. Επίσης, η ζωντανή μετάδοση της διαδικτυακής λέσχης ανάγνωσης θα γίνει και μέσω του καναλιού στο YouTube  στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/channel/UCb6LiCgC2li4w1BMjs8y4YQ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί